SIF-urile si titlurile din sectorul chimic au suferit corectii, ieri, 28 mai, la Bursa de Valori. Cresterile spectaculoase din ultima vreme din sectorul chimic i-au facut pe multi dintre investitori sa înceapa marcarea profitului pe aceste titluri. Amonil, Azomures, Oltchim au suferit corectii, fiind pentru prima data în ultimele zile când vânzatorii i-au depasit pe cumparatori. Actiunile din sectorul chimic au avut o volatilitate crescuta, pornind de la un maxim de aproape 15% si ajungind chiar si la minus 14%. În final, ambele au înregistrat deprecieri de opt puncte procentuale. Amonil si Azomures au dominat tranzactiile din piata din deschidere si pina la final, contribuind semnificativ la cresterea lichiditatii. Pe Amonil au fost schimburi puetrnice în prima ora de tranzactionare. Pâna la final si-au schimbat proprietarul 140 de milioane de actiuni, adica peste 12,5% din capital. În ultimele zile, vinzatorul principal a fost societatea Euro Trading Chemicals, care se afla in lichidare judiciara. Societatea vinduse, pina marti, 7% din detinerea de 28% pe care o avea pentru 6 milioane de lei.
SIF-urile au înregistrat si ele corectii usoare, în medie de putin peste o jumatate de procent. Volumele au fost foarte reduse astfel ca doar SIF Oltenia abia a reusit sa se plaseze pe pozitia a patra în topul lichiditatii cu 2,8 milioane de lei. Bancile si Petrom au contribuit la închiderea pe verde a indicilor BET si BET C. BRD a închis la cel mai bun pret al zilei, aproape de 23 de lei, pe rulaje de 3,8 milioane de lei.
În sectorul bancar, Erste Bank a avut cea mai buna evolutie, aprecierea fiind, în final, de peste 3,5%. Si pe titlurile petroliere, Petrom a oscilat pozitiv cu aproape 2%. Cele mai mari scaderi le-au înregistrat actiunile care zilele trecute au fost în topul cresterilor. Oil Terminal a pierdut aproape 10%, iar Oltchim peste 8%. Pe piata Rasdaq, lichiditatea a fost de sub un milion de euro. Albalact a fost cea mai lichida actiune si a închis cu o pierdere de 1,7%. (Petru DONE)
Lasă un răspuns