Servicul Român de Informații (SRI) face angajări în structurile informativ operative și în structurile tehnice și funcționale. Informația a fost dată publicității pe site-ul instituției și pune condiții destul de severe pentru cei care vor să se încadreze în rîndurile ofițerilor de informații. Pentru încadrarea în structurile informativ-operative, Serviciul Român de Informații organizează, prin Academia Națională de Informații, concurs de admitere pentru „Cursul postuniversitar de formare a ofițerilor operativi de informații”. Candidații declarați admiși vor fi încadrați în SRI urmînd ca prin cursuI menționat să-și realizeze pregătirea inițială de ofițeri operativi de informații.
Condițiile de înscriere la concurs, perioada în care se vor realiza și alte date tehnice cu privire la organizarea și desfășurarea acestuia vor fi aduse la cunostința potențialilor candidați prin oferta publică sau direct de la secretariatul Academiei Naționale de Informații. În ceea ce-i privește pe doritorii care vor să se încadrareze în structurile tehnice și funcționale, SRI realizează încadrări directe, în funcție de nevoile fiecărei unități, cu respectarea condițiilor prevăzute de Legea nr.80/1995 privind statutul cadrelor militare și instrucțiunilor interne aprobate de conducerea instituției. Oferta se adresează exclusiv absolvenților de instituții de învățămînt superior de lungă durată acreditate, cu examen de Iicență sau de diplomă (ingineri, fizicieni, filologi, economiști, informaticieni, juriști, jurnaliști, absolvenți de științe politice, sociologi), care au o minimă experiență în profilurile în care s-au specializat și care acceptă să lucreze în unitățile în care vor fi repartizați. Candidații trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții: să aibă vîrsta de pînă la 35 ani, să dețină numai cetățenia română și să aibă domiciliul stabil în România, media pe fiecare an de studiu, media generală de absolvire și la examenul de licență să fie de minim 7, să nu fi repetat vreun an de studiu din motive imputabile, bărbații să aibă stagiul militar satisfacut și să dețină livret militar. De asemenea, orice candidat trebuie să fie apt din punct de vedere medical și psihologic, să cunoască foarte bine cel puțin o limbă străină, să nu fi suferit condamnări penale definitive și să nu fie în curs de cercetare penală sau judecată și în final să aibă deprinderi de operare pe calculator. Conducerea SRI anunță că fiecare candidat va parcurge, în mod obligatoriu, următoarele teste eliminatorii: examinare profesională, medicală, psihologică, privind cunoștințele de limbi străine și de cultură generală, precum și o examinare privind cunoștințele de utilizare a calculatorului.
Candidații la încadrare se pot adresa cu o cerere scrisă către directorul SRI, care va fi însoțiță de un Curriculum Vitae conform modelului existent pe site-ul SRI și va fi depusă la Biroul de Relații cu Publicul din București, Bulevardul Libertății nr.14D, sector 5, sau la sediul secțiilor județene ale SRI corespunzătoare domiciliului sau locului de muncă al candidatului. Cererea de încadrare și Curriculum Vitae vor fi redactate în limba română, urmînd să fie completate în mod obligatoriu la toate rubricile. Acestea vor fi însoțite de copii ale actelor de studii, stare civilă și vechime în muncă. Conducerea SRI mai precizează că prezentarea unui CV incomplet va atrage după sine nulitatea cererii formulate. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns