• subprefectul Gabriel Vlase cîntărește acum toată activitatea desfășurată de cei aproape 60 de primari PSD din județ în ultimii trei ani
Activitatea desfășurată în cei trei ani care au trecut de la ultimele alegeri de reprezentanții patidului de guvernămînt ce dețin funcții de decizia în administrațiile publice locale din județul nostru este analizată în aceste zile de suprefectul Gabriel Vlase. Recent numit președinte executiv al Județenei Bacău a PSD, Vlase spune că a vrut să vadă care este situația în teritoriu. „Am vrut să știu ce oameni avem și pe cine ne putem baza la viitoarele alegeri”, ne-a declarat Gabriel Vlase. Evaluarea primarilor PSD din județ a fost începută cam pe la jumătatea lunii decembrie a anului trecut. Subprefectul Vlase susține că a luat la picior sat după sat, comună după comună, întreg județul, însoțit de o delegație întreagă de la partid. Staff-ul PSD a consemnat toate lucrurile bune realizate în tot acest timp de reprezentanții partidului de guvernămînt, dar și ceea ce ar fi trebuit să facă și nu au făcut. „Am înțeles că s-au făcut chiar și sondaje în rîndul cetățenilor. Mi-au povestit cîțiva cunoscuți că au fost opriți acum cîteva zile pe stradă de niște domnișoare care i-au întrebat ce părere au despre primar, dacă sînt mulțumiți de el și alte lucruri de genul ăsta”, spune, cu o urmă de teamă în glas, Ștefan Șilochi, primarul orașului Tîrgu Ocna.
Gabriel Vlase recunoaște că au fost înmînate, într-adevăr, cetățenilor chestionare în toate localitățile unde s-au făcut astfel de evaluări. „Au fost chestionare care au avut și 400 de întrebări. Însă nu doar răspunsurile la aceste chestionare vor sta la baza evalurilor la care sînt supuși acum primarii PSD din județ. Am pus în balanță ce lucrări au făcut, cu ce bani, dacă au atras sau nu fonduri pentru localitatea pe care o au în administrare, și o serie întreagă de alte lucruri de acest gen”, mai spune suprefectul Vlase. El a mai adăugat că, pînă în data de 19 ianuarie, cînd va fi finalizată evaluarea tuturor primarilor din județ nu poate spune care dintre liderii administrațiilor publice locale a făcut treabă bună în timpul mandatului și care nu. „Sigur este doar faptul că, în funcție de rezultatele acestor analize, actualii primari vor fi sau nu propuși pentru o nouă candidatură, din partea partidului”, a mai declarat Vlase.
Primarii care stau acum sub lupa comisiilor de analiză nu pot avea, însă, aceeași detașare ca cea de care dă dovadă acum mult mai tînărul lor șef de partid. Conștienți că de decizia pe care o va lua Gabriel Vlase depinde, pînă la urmă, viitoarea lor carieră politică și administrativă, mulți dintre așteaptă cu sufletul la gură ziua de 19 ianuarie, pentru a cunoaște rezultatul evaluărilor. „Sînt convins, totuși, că toate deciziile vor fi discutate și în Biroul Executiv, înainte de a primi forma finală. Cred, totuși, că nici un primar care s-a străduit să face ceva pentru comunitate nu are de ce să se teamă”, mai spune primarul Șilochi. Chiar dacă nu o recunoaște la scenă deschisă, nici primarul Bacăului, Dumitru Sechelariu, nu este cu sufletul tocmai împăcat că mai tînărul Vlase este abilitat să îi analizeze activitatea depusă pînă acum. „Evaluarea primarilor din teritoriu este o activitate ce cade în sarcina oricărui președinte executiv. În mod normal, ar fi trebuit să fac eu acest lucru, însă pe mine nu mă interesează, cel puțin deocamdată, o carieră politică”, a declarat primarul Dumitru Sechelariu. El a mai fost de părere că este, de departe, pesedistul băcăuan cu cea mai mare popularitate. „Dacă se va face un sondaj de opinie la nivel de municipiu, cu siguranță voi ieși pe locul I, iar viceprimarul Dragoș Benea se va plasa al doilea”, a mai punctat Dumitru Sechelariu. (Elena SOLOMON)
Lasă un răspuns