• aleșii trebuie să declare dacă au participat, sau nu, la referendumul pentru votarea Constituției • colaborările cu presa vor cîntări greu în analiza activității lor
Pentru consilierii municipiului Bacău, completarea rapoartelor anuale de activitate se dovedește a fi una dintre cele mai dificile sarcini. Potrivit Legii administrației publice locale, fiecare consilier, precum și viceprimarii și primarii sînt obligați să prezinte un raport anual de activitate, care trebuie făcut public. În perioada actualului mandat, nu a fost an în care aleșii băcăuani să nu uite cu desăvîrșire de această obligație stipulată prin lege sau, în cel mai bun caz, să își depună cu o întîrziere de cîteva luni rapoartele de activitate. Același lucru pare să se întîmple și în acest an.
Consilierii care și-au făcut aceste rapoarte pînă acum pot fi numărați pe degete. Gheorghi Isofachi, consilier juridic în cadrul Aparatului Permanent al Consiliului Local, spune că la viitoarea ședință ordinară, care va avea loc la începutul săptămînii viitoare, li se va reaminti consilierilor că au obligația să întocmească aceste analize ale activității din ultimul an. „Fiecare consilier local va primi atunci cîte o listă cu problemele ce pot face parte din respectivele rapoarte”, mai spune Gheorghi Isofachi.
Aleșii băcăuani trebuie să declare de cîte ori s-au întîlnit cu cetățenii, dacă au participat, sau nu, la toate cele 12 întruniri ordinare și șase extraordinare ale Consiliului Local, precum și cît de activ au fost în cadrul acestora, ce proiecte de hotărîri au inițiat și de cîte ori au fost președinte de ședință. În plus, consilierii locali băcăuani sînt obligați să mărturisească dacă și-au depus la timp declarațiile de avere, dacă s-a implicat activ în rezolvarea unor probleme privind acordarea locuințelor și dacă au participat, sau nu, la Referendumul Constituțional. În premieră, colaborările cu presa scrisă și participările la emisiunile TV vor cîntări greu în analiza activității pe anul 2003. (Elena SOLOMON)
Lasă un răspuns