Gala Premiilor Comunității a fost, dincolo de premii, dispute electorale sau slăbiciuni organizatorice, unul dintre cele mai bune barometre ale lumii mondene băcăuane. Evenimentul nu trebuia ratat, așa că VIP-urile locale s-au coafat, s-au aranjat și s-au dichisit cît au putut mai bine. La bărbați a fost mai simplu. Un costum și o cravată, mai mult sau mai puțin asortată, i-au scos pe mai toți din încurcătură. Cei mai mulți au optat pentru un costum de culoare închisă, dar au fost și excepții. Un tînăr șuvițat, care a stat la aceeași masă cu Teodor Agachi, directorul Direcției de Dialog, Familie și Solidaritate Socială, sau Elena Șova, directorul Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS), a preferat un sacou alb-unt asortat cu o cămașă albă cu gulere generoase, în timp ce, la o masă alăturată, doi invitați au preferat stilul sport: pantalon și cămașă colorată. Unul a optat pentru galben, în timp ce celălalt a preferat albastrul.
În ceea ce le privește pe doamnele bogate din Bacău, acestea par a se da în vînt pentru deux-piece-uri negre asortate cu alb. Cu fuste mai lungi sau mai scurte, cu șlițuri mai mult sau mai puțin generoase, cu pantaloni sau cu eșarfe, acestea au avut un singur scop: să fie elegante. Elena Șova și-a ales un costum identic cu al fiicei sale, Georgiana, Laudeta Sechelariu a impresionat prin discreție, soția lui Petru Plăcintă a dat lecții de distincție, în timp ce Daniela Ruseanu nu a ascuns aproape nimic.
Amfitrioanele de la Fundația de Sprijin Comunitar (FSC) au „mers” și ele pe mîna culorii negre. Președinta Gabriela Achihăi a ales o rochie ce lăsa loc de cîteva retușuri, Maria Gheorghiu, coordonatoarea programului „Gata, dispus și capabil” nu a renunțat nici de data asta la eșarfa din jurul mijlocului, în timp ce Leslie Hawke a optat pentru un superb kimono negru cu căptușeală roșie.
La capitolul mîncare, invitații au savurat o salată de crudități cu șuncă și telemea, cîteva aperitive, dar și un piept de pui Savoyard asortat cu legume crude și ciuperci. O cafea, un tort cu ciocolată și cremă Ganay au completat un meniu destul de interesant. (Eduard CUCU)
Lasă un răspuns