Piețele agroalimentare ale orașului se află, de zile bune, sub „asediul” producătorilor agricoli și al trufandalelor de sezon, semn că primăvara, grăbită în acest an, și-a intrat pe deplin în drepturi. Cu mai puțin de două săptămîni înainte de sărbătoarea Paștelui, mieii și cașul de oaie te îmbie cu prețuri ce sfidează buzunarele. E bine că se găsește, dar e rău că ne jecmănește. Ce credeți că ar trebui întreprins de către Administrația Piețelor pentru curmarea speculei?
Ema Sociu, 32 de ani, profesor: „Am fost în piață la sfîrșitul săptămînii trecute și am cumpărat verdețuri și prețurile mi s-au părut acceptabile. La brînzeturi nu m-am uitat și nici la carne, așa că nu am cum să comentez”.
Vasile Rotaru, 49 de ani, șomer: „Din punctul meu de vedere, nu cred că se mai poate curma această speculă. Chiar ei au spus că vor opri importurile de carne și vor lăsa producătorii interni să scoată pe piață aceste produse. Dar una se spune și alta se face. Aducînd carnea dinafara țării, prețurile vor fi mari, iar omul nu-și va putea permite să pună pe masă nici măcar o bucată de carne de sărbători”.
Rodica Mazăre, 60 de ani, pensionară: „Vă spun sincer că mi-e frică să mă uit la prețuri. Aproape că nu îndrăznesc să intru în piață. În plus, prețurile sînt mari la toate produsele alimentare, nu numai la trufandale”.
Ana Stoleru, 47 de ani, muncitoare: „Prețurile sînt foarte mari. Aproape că nu îndrăznești să te apropii. Dar nu avem ce face, măcar de Sărbătorile de Paște o să cumpărăm, din puținul pe care-l avem, ca să punem și noi ceva pe masă. Pentru a stopa această speculă trebuie alungați țiganii și bișnițari. Cum este posibil așa ceva? De exemplu, țiganii cumpără din Metro arpacic cu 90.000 de lei și vin și-l vînd în piață cu 180.000 de lei, deci dublu. Omul de la țară vine să cumpere de la piață și nu are de unde să știe prețurile, iar țiganii efectiv «îi trag în piept». Clar trebuie alungați”.
A consemnat Geanina ISTRATE
Lasă un răspuns