• ei au fost sărbătoriți de colegii mai tineri, cu ocazia Zilei Recunoștinței
Holul și restaurantul Hotelului „Decebal” e plin de lume și de zumzet de voci Toată lumea este îmbrăcată așa cum se cade unui moment festiv. La o privire mai insistentă, observi că majoritatea invitaților sînt de vîrsta a treia. Fețele lor radiază. Se citește fericirea de a fi din nou împreună, bucuria că nu au fost uitați. Ei sînt medicii pensionari din județ. Acești oameni și-au pus întreaga viață în slujba sănătății noastre. Iar colegii lor mai tineri au vrut să îi facă fericiți, măcar o zi.
Colegiul Medicilor din Bacău, Direcția de Sănătate Publică, Casa Județeană de Asigurări Sociale, Colegiul Farmaciștilor, cu sprijinul sponsorilor, au organizat „Ziua Recunoștinței”. „Aceasta este prima manifestare de acest gen din județul nostru și sperăm că medicii colegi mai în vîrstă s-au simțit bine. Am vrut ca prin acest moment să le dăm prilejul de a fi din nou împreună și să fie răsplătiți pentru întreaga lor muncă depusă pentru binele oamenilor”, ne-a declarat Elena Stîngă, președinta Colegiului Medicilor Băcăuani. Manifestarea a început cu discursurile medicilor Stîngă, Cornelia Cojocaru, director la DSP Bacău, Oana Chelaru, președinte director general la CJAS, Lucia Celmare, președinta Colegiului Farmaciștilor, și Maria Rusu, reprezentanta seniorilor medici, fost director la DSP Bacău. Medicul Constantin Asmarandei a primit titlul de cetățean de onoare al municipilui Bacău și cheia orașului din mîna lui Laurian Lucaș, viceprimarul municipiului. Constantin Asmarandei a fost răsplătit pentru întreag efortul depus la capul bolnavilor în secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean. Reprezentantul Primăriei din Onești, prezent la manifestare, a acordat două titluri de cetățeni de onoare ai orașului medicului de laborator Andrei Goloți și chirurgului Gheorghe Lazăr. În continuare, fiecare medic pensionar a fost răsplătit cu diplome de onoare, ca recunoaștere a muncii de zeci de ani din cabinete, dispensare, spitale, farmacii și laboratoare de analize. Petrecerea organizată în cinstea lor a mers la inima medicilor pensionari. „Este o inițiativă foarte frumoasă și nu credeam că se va organiza o astfel de manifestare. Eu am lucrat 40 de ani și niciodată nu s-a mai organizat o întîlnire pentru pensionari. Este bine că s-au gîndit la noi. Asta demonstrează, încă o dată, că medicii au suflet mare”, ne-a mărturisit Gheorghe Lezeriuc, fost director la DSP Bacău. Impresionat de acest eveniment a fost și medicul Ion Struțu, fost director al Spitalului Județean. „Sînt emoționat că nici nu știu ce să spun. Îmi pare bine că s-a organizat acest moment și că lumea nu ne-a uitat”, ne-a spus medicul Struțu.
La Ziua Recunoștinței au fost invitați 193 de medici care nu se mai află în activitate, dintre care 170 au răspuns cu prezența. Petrecerea a continuat cu muzică, iar oaspeții au fost invitați la dans. „Ziua Recunoștinței a fost posibilă cu ajutorul sponsorilor și a foștilor pacienți care au vrut să participe cu ceva pentru organizarea primei manifestări de acest gen din județul nostru”, a precizat Elena Stîngă. (Claudiu TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns