Asociatia Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere din Serviciul Român de Informatii (ACMRR – SRI) a editat la finele lunii decembrie 2009 primul numar al Revistei „Vitralii – lumini si umbre”. In paginile sale puteti citi articole despre istoria serviciilor de informatii, opinii despre fenomentul securitatii ca politie politica, un interviu pe tema evenimentelor din decembrie ’89, acordat in octombrie 2009 ziarului „Prahova” de Filip Teodorescu, presedintele ACMRR – SRI s.a.m.d. Din consiliul editorial al publicatiei veteranilor din SRI fac parte prof. univ.dr. Gheorghe Buzatu, prof. univ. dr. Ioan Chiper, dr. ist.Alex Mihai Stoenescu, prof. univ. dr. Cristian Troncota, col. (r) Filip Teodorescu, presedintele ACMRR – SRI. „Revista «Vitralii – lumini si umbre» aduce un plus de cunoastere, din interior, asupra unui domeniu care, prin natura sa, este prea putin vizibil publicului. (…) Sint oferite, de asemenea, noi perspective de reflectie asupra unor teme importante, a caror dezbatere a fost directionata, nu de putine ori, in acesti ani marcati de multe incertitudini, inspre zone care nu serveau, neaparat, relevarii adevarului, ci mai degraba unor scopuri mai mult sau mai putin identificate si identificabile de catre publicul larg. (…) aparitia acestei reviste, care, in esenta, repune in dezbatere ideea de patriotism, aduce, la 20 de ani de la caderea comunismului, un aer benefic de normalitate”, afirma in paginile publicatiei George – Cristian Maior, directorul SRI. (Laura HUIBAN)
TITUS B. a zis
Sa salutam aparitia revistei. Succese !
Necesitatea ei era impusa de aberatiile debitate de persoane si publicatii despre munca de informatii.
Sa speram ca membrii colegiului de redactie, oameni de o deosebita valoare intelectuala si motala, si nu numai ei, vor fi in masura sa dea replicile cuvenite persoanelor ce demonizeaza activitatea de informatii si vor pune in tiparele adevarului aceasta profesie dificila.
Iustinian a zis
Felicitari!
Stoienescu, Buzatu, Teodorescu, impreuna si cu multi altii vor dovedi romanilor ca ei au facut schimbarea din decembrie 89, cu pretul impuscarii unor tampiti de la Timisoara!
Intre timp, ai lor conduc nu numai serviciile, ci si puterea postrevolutionara.
Diana Bucur a zis
FELICITARI!
Probabil nu a aparut mai de mult aceasta revista pentru ca abia acum i-a sosit momentul.La cat de mult rau li s-a facut serviciilor de informatii romanesti,imediat dupa ”Deranjul din ’89”,era cazul mai de mult ca specilaistii acestei nobile bresle sa spuna adevarul despre ticalosii care au nenorocit aceasta tara si poporul ei.Cel putin sa se stie, ca mare lucru nu se mai poate repara in domeniul patrimoniului national.Dar,asa cum suntem plamaditi noi romanii de la Dumnezeu,vom renaste din propria cenusa si spiritul geto-dac si al lui Zamolxe ne vor da putere sa aratam lumii intregi ca aici,pe meleagurile noastre a fost INCEPUTUL si noi,romanii nu putem fii invinsi de nimeni si de nimic.
Mult succes,la cat mai multe aparitii si va asteptam cat mai curand si online.
stelian r. a zis
Ficare cu adevarul lui. Eu il am pe al meu. Voi avea incredere in ceeace spun „scriitorii”acetei reviste daca isi vor asuma ce au facut rau in regimil ceausescu, in timpul comunismului, ce rau s-a facut romaniei prin inlocuirea unui rege cu un cismar. Cu stima, s.r.
Steluta Ion a zis
Nu stiam ca serviciile secrete au inlocuit un rege cu un cizmar dar stiu sigur ca acel rege de mucava l-a arestat pe SEFUL STATULUI- Maresalul Antonescu- in plin razboi si l-a dat in mana dusmanului. Ce fel de om trebuie sa fii ca sa faci asta? Dar ce fel de rege?!!! Credea cumva acel retardat ca, in acest fel, va ramane rege intr-o tara comunista?!
Eu nu am nimic cu monarhia ca forma de guvernamant dar daca Romania va mai avea vreodata un rege vreau ca acel rege sa se numeasca Basarab, Musatin, sau macar Ionescu, nu Hohenzolern.
Nu stiu nici ce rau puteau sa-ti faca securistii tie, Stelian, pentru ca eu, desi am 44 de ani si am prins perioada care ii incrimineaza cel mai tare, nimeni din cei pe care i-am cunoscut eu vreodata nu a avut de suferit nici cel mai mic neajuns din partea lor. Iar „baietii cu ochi albastrii” pe care ii intalneam prin Bucuresti imi inspirau chiar incredere si siguranta, nu spaima. Povestile spuse de cei de la Vocea Americii sau Europa Libera nu sunt relevante. Am vazut foarte clar asta in decembrie ’89 cand ne-au manipulat ca pe prosti. Eu vreau sa-i felicit sincer pe toti cei care au trudit pentru aparitia acestei reviste si sa le urez din suflet mult succes si numai bine in plan personal.