Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Bacău au finalizat ancheta în cazul tortului cu stafilococ care a provocat toxiinfecția alimentară a patru copii din Moinești. „În urma cercetărilor s-a stabilit că, de fapt, tortul era preparat în bucătărie, acasă, și nu era cumpărat din magazin. La început, părinții care au organizat onomastica băiețelului lor au susținut că tortul este cumpărat, dar pentru că au refuzat să ne spună numele producătorului s-a mers cu un agent de poliție. În cele din urmă, au recunoscut că prăjitura era preparată în casă”, ne-a declarat medicul Marin Buștiuc, director adjunct la DSP Bacău. Reamintim că la mijlocul săptămînii trecute, patru copii din Moinești au ajuns la spital cu o intoxicație alimentară cauzată de prezența unui stafilococ în tort. Tot ieri a fost stabilită și cauza intoxicației alimentare al celui de-al doilea grup de moineșteni care s-au internat în week-end. Aceștia au fost contaminați tot cu un stafilococ prezent în alimentele de pe masa de la petrecere. În acest caz, rămîne să se stabilească de unde a provenit acesta. (Claudiu TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns