Cunoscute și sub numele de blendere de mână sau mini mixere, mixerele verticale sunt foarte răspândite în bucătăriile din întreaga lume, grație avantajelor lor și ușurinței de utilizare. Este un aparat de bază de zi cu zi care continuă să își revendice rolul esențial în bucătărie.
Și, așa cum era de așteptat, gama de mixere verticale s-a tot mărit în ultimele decenii, o mare varietate de mărci lansând diferite modele. Alegerea celui potrivit poate fi o bătaie de cap atunci când, la prima vedere, pare un aparat cu funcții de bază.
Este adevărat că toate modelele au, în linii mari, aceleași caracteristici și funcții și chiar și cele mai sofisticate nu sunt la fel de scumpe ca alte aparate de uz casnic. Dar merită să fim atenți la anumite detalii care pot face diferența între unul și altul, mai ales dacă vrem să facem o investiție care să dureze mulți ani de utilizare.
Ce trebuie să luați în considerare înainte de a alege un blender de mână
La ce îl veți folosi
Cele mai evidente utilizări ale acestor mixere sunt amestecarea și emulsificarea, pentru a face piureuri, creme, sosuri sau maioneză. Toate vor fi utile pentru aceste sarcini, dar merită să faceți o investiție mai mare dacă prevedeți că îl veți folosi aproape zilnic. Pentru ca acesta să reziste la munca de zi cu zi, este mai bine un aparat solid, cu un motor puternic și eficient, care să nu se supraîncălzească excesiv.
Ne interesează, de asemenea, cât de ușor este de curățat sau dacă are piese care pot fi spălate în mașina de spălat vase, dacă are sisteme de siguranță în cazul în care avem copii acasă sau dacă oferă garanții atunci când vine vorba de zdrobirea unor ingrediente deosebit de dure, cum ar fi legumele fibroase, nucile sau gheața.
Mixer vertical Emag, oferte online!
Accesorii
Legat de punctul anterior este posibilul sortiment de accesorii pe care mărcile îl oferă de obicei în diferite pachete. Acestea cresc prețul, așa că nu are sens să cheltuiți mai mult pe lucruri pe care nu le veți folosi.
O cană de măsurat este întotdeauna utilă, dar dacă aveți deja una, s-ar putea să nu merite să cumpărați una nouă. Tijele pentru emulsii sunt mai interesante pentru coacere, în timp ce tocătorul de legume este practic pentru prepararea sosurilor de tip pesto sau a sosurilor de tip hummus, pentru măcinarea nucilor sau pentru tocarea ierburilor.
Putere și viteze
Deși avem tendința de a crede că mai mulți wați înseamnă mai multă putere, acest lucru nu este întotdeauna așa. Eficiența generală a aparatului și tehnologia internă sunt, de asemenea, decisive, deoarece nu suntem interesați de un blender care face prea mult zgomot. De la 800W în sus putem fi siguri că vom avea un aparat bun. Cifrele mai mari se găsesc, de obicei, la mixerele care includ tocătoare sau procesatoare de alimente, care necesită mai mult efort.
În ceea ce privește vitezele, minimul pe care ar trebui să îl cereți de la un model de bază este un turbo și o viteză redusă. Pentru o gătire mai elaborată și un control mai mare, sunt mai recomandabile mixerele cu o gamă mai mare și chiar mai bune dacă vă permit să măriți sau să micșorați din mers puterea de măcinare.
Piciorul sau lamelele
Important este ca acestea să fie fabricate din oțel inoxidabil și ca lamele să fie de înaltă calitate. De aici, putem alege modele cu tehnologie specifică dacă vrem să măcinăm mai bine și mai repede, mai ales dacă suntem obișnuiți să avem de-a face cu alimente foarte dure.
Materialele
Pe lângă oțelul inoxidabil menționat mai sus, care este esențial pentru picior și lamele, trebuie să se țină cont și de calitatea restului corpului blenderului. De obicei, acestea sunt fabricate din plastic dur, robust și rezistent, dar uneori sunt incluse acoperiri speciale sau ornamente din oțel.
Unele modele au lamele întărite cu straturi asemănătoare titanului pentru a le face mai puternice și mai ascuțite. În funcție de tipul de material, acestea pot fi sau nu pot fi lavabile în mașina de spălat vase.
Ergonomie și design
Deși toate mixerele verticale se folosesc în același mod, ținând mânerul superior cu o singură mână pentru a controla comenzile și, în general, sunt plasate pe verticală, cele care oferă un design ergonomic, butoane mai ușor de accesat sau apăsat etc. vor fi mai confortabile.
De asemenea, este interesant să acordați atenție lungimii brațului sau a piciorului în sine, pe care unele persoane îl consideră mai confortabil dacă este foarte lung, sau lungimii cablului de alimentare. Designul general, ca întotdeauna, este influențat într-o oarecare măsură de gustul personal.
Lasă un răspuns