• curățeania în clase s-a făcut cu bani de la părinți, iar directoarea spune că așteaptă ajutor și de la Primărie
La Școala Generală nr. 2 din Bacău, curățenia de vară a început imediat după ce au intrat elevii în vacanță. În luna iulie, sălile de clasă erau deja zugrăvite, urmînd ca pe coridoare, casa scărilor și în grupurile sanitare, lucrările să înceapă pe la jumătatea lunii august. Clasele au fost zugrăvite de părinții copiilor, iar pentru materiale au fost folosiți bani din fondul claselor. Deși aceste săli sînt acum curate, cea mai importantă problemă o reprezintă geamurile, care nu mai sînt funcționale, ba chiar reprezintă un adevărat pericol pentru copii. Ele stau bătute în cuie, deoarece ramele sînt putrezite, închizătorile sînt stricate, iar chitul este căzut. Chiar dacă conducerea școlii a făcut nenumărate sesizări cu privire la starea proastă a geamurilor, primăria nu a luat nici o decizie de verificare sau schimbare a acestora.
Probleme au început să apară și la acoperiș. În urma unei ploi cu grindină, acoperișul a fost spart. „O parte din săli au fost zugrăvite cu ajutorul comitetelor de părinți. Au muncit părinții elevilor, deci nu am plătit mîna de lucru. În patru clase ar trebui schimbat parchetul, dar această problemă va fi rezolvată în funcție de fondurile pe care le va aloca primăria. Pînă acum am încercat să peticim în locurile în care s-a desprins parchetul, dar acum sînt săli în care trebuie neapărat să se facă ceva. Mai greu este cu lucrările mari: casa scărilor, grupurile sanitare și acoperișul. De geamuri nici nu mai vorbesc. Acestea sînt marea noastră problemă. Ar trebui o lucrare mare, în care să se facă reparații complete la geamuri, pentru că ramele sînt putrezite și abia se mai țin. A trebuit să le batem în cuie pentru ca să nu fie puși copiii în pericol. Am făcut o mulțime de cereri la Primărie, ani la rînd, dar nu am primit nici un răspuns. Pentru igienizare așteptăm echipele trimise de primărie. Deja au trecut pe aici niște lucrători care au verificat instalațiile sanitare și care au făcut un necesar. Urmează să fie verificate și instalațiile electrice. Sperăm ca în aceste zile să înceapă lucrările care au mai rămas de făcut”, ne-a declarat directoarea Ileana Călugăru.
La această școală ar trebui schimbat și mobilierul. Acesta este vechi și demodat, iar scaunele, deși sînt reparate pentru a nu se știe cîta oară, arată jalnic. „Ne trebuie mobilier nou neapărat, în special la grădinița care funcționează în incinta școlii. Ni s-a promis că va fi trimis un expert, dar știu că această problemă se rezolvă greu. Sînt avantajate școlile în care există sponsori”, a mai spus Ileana Călugăru.
Liceul Economic, salvat tot de părinți
Pentru curățenia de vară, la Colegiul Economic „Ion Ghica” sînt așteptate fonduri de la Primărie. Pînă în acest moment, școala a renovat din bani propri două dintre sălile de lectură, șase săli de clasă și grupurile sanitare din căminul liceului. „Ni s-a promis că, de azi, în școală va sosi o ehipă de muncitori. Aceștia trebuie să se ocupe de lucrările de igienizare și deratizare din cantină, școală și cît se poate din cămin. Pînă acum, noi am zugrăvit șase clase, toaletele din cămin și două săli de meditații. Pentru aceste lucrări au fost folosiți bani din fondul școlii. Aceștia au provenit din chirii, diverse taxe și reclame. Pe clădirea școlii este amplasată o reclamă la vopseaua Farbe. Dacă vom primi fonduri, vom demara lucrări de igienizare și deratizare și la cantina și căminul școlii profesionale de pe strada Oituz”, ne-a declarat Maria Francisc, contabilul șef al Colegiului Economic „Ion Ghica”. (Oana MĂGUREAN)
Lasă un răspuns