• Anica Bursuc spune că și-a dus soțul marțea trecută la spital cu salvarea, dar că medicul Costel Sălbatecu i-a dat doar niște medicamente pentru o infecție urinară și l-a trimis acasă • Mircea Bursuc a revenit după doar patru zile la spital • la scurt timp, el a intrat în comă, din cauză că avea puroi la ambii plămîni • soția bolnavului a făcut plîngere la Colegiul Medicilor
O băcăuancă a pornit un adevărat război cu un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean. Anica Bursuc îl acuză pe Costel Sălbaticu, medic la Urgențe, că nu i-a internat soțul și, din această cauză, bărbatul se zbate acum între viață și moarte. „Marți, pe 31 august, m-am dus cu soțul meu la spital. Am chemat salvarea, că se simțea foarte rău. Mașina ambulanței a ajuns în două minute, iar cei de pe salvare m-au ajutat să îl coborîm din bloc. Îi mutam eu cu mîna picioarele ca să poată merge și să fie mai ușor pentru echipajul de la salvare. Avea temperatură de 40 de grade. Am ajuns la Urgențe, unde era de gardă medicul Costel Sălbatecu. Acesta m-a întrebat că de ce vin cu soțul aici și nu am fost întîi pe la medicul de familie. S-a uitat puțin la el, nu i-a făcut nimic și mi-a dat o rețetă cu un medicament. Mi-a spus să îi dau algocalmin, că are probleme cu rinchii, o infecție urinară, și atît. Degeaba m-am rugat să îl interneze, că soțul meu abia se ținea pe picioare. Domnu’ doctor nu a vrut nicicum și mi-a spus să merg cu soțul acasă. Salvarea plecase, așa că eu și soțul meu ne-am întors acasă cu un taxi”, ne-a declarat Anica Bursuc, soția pacientului. Mircea Bursuc, soțul reclamantei, are 67 de ani. Mașina ambulanței a fost solicitată în jurul orei 6.30. „Echipajul nostru, format dintr-o asistentă și brancardier, a plecat imediat la fața locului. Diagnosticul este de stare febrilă și i s-a făcut un algocalmin, apoi a fost predat celor de la Urgențe”, ne-a declarat medicul Crina Pădure, directorul Stației Județene de Salvare.
Bărbatul s-a întors marți acasă, a luat medicamentele prescrise de medicul Sălbatecu, dar starea lui s-a agravat.
Din nou la spital, în comă
Sîmbătă seara, adică la doar patru zile după ce fusese dus cu Salvarea la Urgențe, Mircea Bursuc a revenit la Spitalul Județean. De data aceasta, de gardă era medicul Liliana Petrescu, care a dispus imediat internarea lui. „Pacientul a ajuns în stare foarte gravă. Era ceanotic, nu se ținea pe picioare și avea probleme de respirație. L-am internat imediat”, ne-a declarat medicul Petrescu. Mircea Bursuc a fost diagnosticat cu bronhopneumonie bilaterală și puroi la plămîni. Bărbatul a fost internat în secția de Interne, iar la scurt timp a fost transferat la Terapie Intensivă, deoarece a intrat în comă. „Doctorul Tudosi l-a găsit cu bronhopneumonie la ambii plămîni și cu puroi, și nicidecum infecție urinară. Cred că tot asta avea și cînd l-am dus prima dată la medicul Sălbatecu. N-avea cum să facă puroi la plămîni în cîteva zile. Medicii nu îmi dau nici o garanție că va trăi. Ce sa fac eu, unde să mă plîng? Doar m-am dus de marți la spital să îl internez, dar doctorul Sălbatecu m-a trimis cu el acasă”, ne-a povestit disperată soția bolnavului.
Lui Mircea Bursuc i s-a făcut imediat tratament și în urma acestuia a ieșit din comă. „Marți dimineață a dat semne că nu mai este în comă. Am început tratamentul cu medicamentele cele mai bune pe care le avem, în încercarea de a-i salva viața. Așteptăm în continuare să vedem care este evoluția pacientului”, ne-a declarat medicul specialist de interne Gheorghe Tudosi.
Am încercat să îl contactăm și pe Costel Sălbatecu, medicul acuzat de familie că l-a tratat superficial pe bolnav. N-am reușit să obținem însă și punctul lui de vedere. Fiul lui ne-a declarat că Sălbatecu este în concediu la mare, așa că l-am sunat de nenumărate ori și pe telefonul mobil. Pentru că nu ne-a răspuns, am revenit acasă, iar fiul doctorului s-a arătat surprins că nu l-am putut contacta, fiindcă „eu tocmai am vorbit cu tata”. Am insistat ca medicul să ne contacteze, însă acest lucru nu s-a întîmplat.
Anica Bursuc a depus plîngere la Colegiul Medicilor din Bacău împotriva medicului Sălbatecu. Reclamația femeii va fi analizată de comisia de specialitate a forului care poate aplica sancțiuni medicilor. Colegiul va fi cel care va stabili dacă medicul se face vinovat, sau nu. (Claudiu TĂNĂSESCU)
Lasă un răspuns