• testul alcoolemiei arată că acesta nu era băut
Ancheta făcută de polițiștii băcăuani în cazul unui coleg de-al lor l-au scos, cel puțin pînă acum, nevinovat pe omul legii. Acesta a fost acuzat de doi băcăuani că i-a accidentat cu mașina, după care s-a refugiat mai bine de patru ore în sediul poliției. Rezultatul alcoolmiei în cazul polițistului este zero, adică cel învinuit nu ar fi băut înainte să urce la volan. În atare situație, dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bacău cu soluția de declinare de competență, procurorii fiind singurii competenți să soluționeze dosarul. „Urmează să se clarifice cu ocazia cercetărilor dacă vinovat de incident se face agentul de circulație, sau cei doi cetățeni care s-au aruncat pe capota mașinii. Toate aprecierile făcute de noi sînt provizorii, pentru că numai Parchetul de pe lîngă Tribunal va lua o decizie”, ne-a declarat chestorul Vasile Vrabie, comandantul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.
Reamintim că la sfîrșitul săptămînii trecute, un agent de cirulație din Bacău a fost acuzat de doi băcăuani, Ionel Lupovici și Constantin Daragiu, că i-a lovit cu mașina, după care a fugit de la locul accidentului. Incidentul s-a petrecut lîngă sediul poliției și în apropiere de o altă mașină a Poliției Rutiere, care se afla în parcare. Cei doi bărbați mai spun că, după comiterea accidentului, subofițerul a fugit în sediul poliției, de unde nu a mai ieșit timp de mai bine de patru ore. Unul dintre ei, Lupovici, are piciorul în ghips, iar celălalt, Daragiu, a fost internat și apoi externat în cursul aceleiași zile, în jurul orei 23.00. Medicul Dan Perju, cel care l-a avut în grijă pe Daragiu, spune că a recurs la acest gest mai puțin obișnuit, adică să externeze oameni în toiul nopții, întrucît bolnavul i-ar fi relatat că tot incidentul a fost aranjat pentru a se răzbuna pe polițist care, în primăvară, i-a reținut permisul de conducere.
„Cînd am realizat că vrea să folosească biletul de internare și să implice spitalul într-un scandal care nu ne privește, mi-am asumat responsabilitatea și l-am externat. Oricum, era internat doar pentru supraveghere”, a spus la vremea respectivă medicul chirurg. Convins de nevinovăția sa, polițistul acuzat le-a cerut anchetatorilor să se verifice toate acuzațiile făcute de cei cei doi, pentru ca la finalul cercetărilor să se poată adresa cu o plîngere la Parchet pentru denunț calomnios. „De asemenea, subofițerul a mai cerut ca în timpul cercetărilor să se verifice și dacă nu cumva în timpul incidentului s-a comis și infracțiunea de ultraj, întrucît Daragiu l-a insultat și amenințat în legătură cu îndeplinirea sarcinilor sale de serviciu în mai 2004, ocazie cu care lui Daragiu i-a fost reținut permisul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice”, a precizat chestorul Vrabie. (Mirela ROMANEȚ)
Lasă un răspuns