Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău va continua activitățile didactice față în față, pentru cele 5 facultăți și pentru toate ciclurile de studii. Conducerea universității dă asigurări că instituția dispune de fondurile necesare pentru acoperirea utilităților și desfășurarea în condiții optime a tuturor activităților.
„În ședința comună din data de 17 noiembrie 2022, Senatul și Consiliul de administrație al Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, în urma consultării cu reprezentanții studenților, au hotărât continuarea tuturor activităților didactice față în față pentru cele 5 facultăți și pentru toate ciclurile de studii. Evaluarea studenților, respectiv, desfășurarea colocviilor, verificărilor și examenelor, se va realiza față în față, în conformitate cu prevederile legale, normele ARACIS și regulamentele proprii”, au transmis reprezentanții universității.
Anunțul vine în contextul în care, la nivel național, mai multe instituții de învățământ au anunțat că vor face parțial cursurile în online, din cauza costurilor ridicate ale utilităților.
Unii studenți nu sunt de acord cu decizia
Unii studenți au reacționat pe pagina de Facebook a instituției și s-au plâns că este frig în sălile de curs și că oricum orarul a fost gândit pentru cursurile online, pe timpul sezonului rece.
„Deja simt că vă bateți joc, la master am înghețat in laboratoare. De o săptămână sunt pe tratament. Am stat cu gecile pe noi, nu puteam scrie efectiv deoarece aveam mâinile gheață… mulți colegi vor să renunțe. Nu înțeleg, licența hai să zici că trebuie fizic, dar masterul? Toți lucrează… e paranoic, în loc să fie online și să crească prezența la cursuri…. Sunt curioasă cine a luat asemenea decizie proastă, probabil 2-3 studenți din corpuri mai încălzite… și 2-3 profesori…. GROAZNIC.” (Izabela Popescu)
„Prea „cald”, orarul deja a fost făcut pentru cursuri online…” (Mădălin Grăniceru)
„Și cine a spus ca studenții vor fizic? Pe noi ne-ați întrebat? Vă spun eu că 80% dintre noi vrem on-line pe perioada iernii! Plus că vrem căldură, de când a venit frigul stau cu geaca pe mine în sala de clasa. În corpul B este foarte rece! Examenele sunt de acord să le dam fizic.” (Cioinegel Ginga Elena)
„Dispuneți de fondurile necesare? Nu prea se vede acest lucru! Căldura din căminul 2 și din laboratoarele din corpul A este aproape inexistentă. Nu mai primim apă caldă la amiază. Venim fizic ca să ce? Să primim apă caldă cu porția doar dimineața și seara și să ne încălzim la căldura aerotermelor?” (Eusebiu Grigoraș)
„Nu mi se pare corect să mergem fizic o dată ce orarul a fost stabilit deja! Asta înseamnă încălcarea drepturilor studenților!” (Nicu Arghire)
Condrea a zis
Studenți de doi lei găuriți…ce bai aceștia ați trăit în incubatoare??? generația mea a trăit o viață în frig …și în comunism și în mizeria numită democrație…suntem căliți precum otelul Krupp
Alin-Georgian a zis
Dacă TU, persoană ce ai trăit în perioada comunismului, nu aspiri la o viață mai bună pentru viitoarele generații decât ai avut, atunci cine să o facă? Probabil nu ai copii sau nepoți să poți empatiza, dar asta nu înseamnă că trebuie să arunci cu noroi numindu-i ,,studenți de doi lei găuriți,,. Ca să-ți dau un exemplu simplu făcând o paralelă la ceea ce ai precizat, cum ar fi să vină o femeie dintr-o generație mai veche ca a ta și să-ți reproșeze faptul că îți ceri drepturile și nu-ți convine faptul că ești tratată ca un obiect – ce vină ai fi avut tu în cazul acesta? Nu trăim într-o societate care trebuie să fie într-o continuă dezvoltare? ,,Mizeria numită democrație,, este produsul acțiunilor unor copii de 20 de ani? Criticile trebuie să fie constructive și însoțite de argumente solide, nu de 3 cuvinte de ,,doi lei,, aruncate într-un loc public în mod nepăsător în timp ce îți bei cafelutsa la 6:50 dimineața. Dacă îți deschizi mintea și refuzi sa mai trăiești într-o cutie, ai să vezi cât vei avea de câștigat. Semnat – o persoană nici din generația ta, nici din generația lor.
VladutS a zis
Lasa-l, că oricum pe vremea lui „ceasca era mai bine”.
Martin Mioara a zis
S-a terminat cu programul ”Școala Pentru Putori”, adică online-ul handicapaților mintal. Toate matracucile s-au obișnuit să stea căscate la ecranul unui laptop mestecând în oala cu fasole. Și la sfârșit se bat cu pumnul în piept că sunt absolvente.