UPDATE: Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, a primit vizita lui Eduard Novak, ministrul Sportului, aflat în Bacău pentru promovarea Strategiei Naționale pentru Sport, care va fi în curând aprobată de către Guvern.
În cadrul discuțiilor, Ivancea a menționat principalele competiții sportive, cu impact la nivel național și internațional susținute de către Consiliul Județean: Raliul Moldovei, Turul Colinelor și alte evenimente finanțate prin Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000.
Nu în ultimul rând, Ivancea i-a prezentat ministrului proiectul major de infrastructură sportivă prin care CJ va construi, în Bacău, primul parc atletic din România, inspirat de spectaculosul „Athletic Exploratorium”, din Danemarca.
„Bacăul este printre județele care a dat cele mai mari nume ale sportului la nivel mondial. Investițiile în spații adecvate pentru practicarea mișcării și susținerea sportivilor și antrenorilor, constituie obiective prioritare care vor duce implicit la rezultate remarcabile în acest domeniu”, a declarat președintele Consiliului Județean Bacău.
Știrea inițială:
Ministrul Sportului, Eduard Novak, a prezentat, miercuri, „Strategia Națională pentru Sport”, într-o conferință organizată la Instituția Prefectului din județul Bacău. Prin acest proiect strategic este propusă „o viziune coerentă” pentru a readuce la cel mai înalt nivel sporturi de tradiție, precum gimnastica.
În vizita de lucru din județul Bacău, ministrul Sportului a avut întâlniri cu prefectul Lucian Bogdănel, președintele CJ, Valentin Ivancea, primarul Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, dar și cu reprezentanți ai instituțiilor și cluburilor sportive.
„I-am prezentat domnului ministru principalele probleme întâmpinate de cluburile sportive din județul Bacău, precum şi neajunsurile cu care se confruntă Direcția Județeană pentru Sport şi Tineret în gestionarea facilităților sportive pe care le are în administrare. De asemenea, am trecut în revistă infrastructura sportivă edificată în ultimii ani în comunitățile din județul Bacău, îndeosebi ca rezultat al investițiilor implementate de guvernarea social-democrată 2017 – 2019. Astfel, săli de sport precum cele construite la Dofteana, Blăgeşti, Valea Seacă, Ungureni, Orbeni sau Prăjeşti sunt o certitudine pentru copiii şi profesorii din mediul rural”, a precizat prefectul Lucian Bogdănel, care, cunoscând pasiunea pentru ciclism a ministrului Novak, i-a oferit un tricou al naționalei de ciclism, în culorile Tricolorului.
Totodată, în cadrul unei ceremonii derulate la Instituția Prefectului, unii dintre cei mai importanți campioni din sportul băcăuan au primit diplome de merit pentru întreaga carieră. Este vorba despre Mihaela Melinte, Bianca Ghelbere Perie, Monica Roșu, Sebi Diaconu, Clara Gherase Ciocan, Sebastian Dogariu, Nicu Vulpoiu și Gabriela Manea.
Sala de gimnastică a SCM Bacău a primit numele „Monica Roșu”
În cadrul vizitei, a avut loc și ceremonia prin care sala de gimnastică a SCM Bacău a primit numele „Monica Roșu”, în prezența fostei campioane olimpice.
„Strategia Națională pentru Sport are un rol important, acela de a readuce la cel mai înalt nivel de performanță sporturile de tradiție, care multă vreme au fost ca un ambasador pentru România. Și reiterez această idee că sportul poate fi și o veritabilă carte de vizită pentru comunitățile locale. Bacăul a făcut tradiție în gimnastică, la fel ca și în alte sporturi, iar cu o viziune clară, un plan bine pus la punct, în care să angrenăm toți decidenții, așa cum este propus în Strategie, se poate ajunge din nou la rezultate fenomenale. Mai mult de atât, cred că putem replica și în alte locuri din țară acest fenomen, la fel cum și în județul Bacău putem dezvolta și alte sporturi care să aducă medalii olimpice”, a declarat Eduard Novak, ministrul Sportului.
Proiectul strategic propune ca, pe lângă dezvoltarea sportului pe criterii de performanță, o serie de sporturi prioritare de interes național, precum: canotaj, judo, tenis de masă, lupte, natație și pentatlon modern, scrimă, ciclism, box, kaiac-canoe, atletism, gimnastică (individuale); iar fotbal, baschet, handbal, rugby, volei, polo, hochei pe gheață, oină (de echipă).
Strategia Națională pentru Sport se află în dezbatere publică și mai poate primi amendamente și propuneri, urmând ca acest proiect să fie adoptat ulterior prin hotărâre de Guvern.
Adrian G. a zis
Ati umplut de fotografii tot mediul online, de parca ati construit o sala de sport sau un stadion.
De fapt autoritatile locale si centrale nu sunt in stare sa intretina macar ce s-a contruit pe inainte de 1989.
Hai sictir ca sunteti tristi!