Drumul comunal DC 177 de pe raza comunei Berești Tazlău a fost recepționat astăzi de autoritățile locale și județene. Fondurile de circa 2,8 milioane de lei au fost asigurate în mare parte de firma americană Stratum Energy, cu sediul în Texas, care extrage gaze din zona Poduri – Moinești încă din 2012.
„Am participat împreună cu primarul comunei Berești Tazlău, Dumitru Tulpan, la recepția finală a lucrărilor de modernizare a DC 177 de pe raza comunei, pe o porțiune de aproximativ 2,5 km. Valoarea investiției – 2,8 milioane lei- a fost asigurată printr-un parteneriat public – privat cu un investitor american.
Au fost executate 8 podețe transversale tubulare, 26 podețe corugate, amenajate 7 platforme de încrucișare având același sistem rutier cu drumul principal, precum şi lucrări de semnalizare a circulației prin aplicarea marcajelor și montarea indicatoarelor rutiere.
De asemenea, au fost realizate lucrări de reparații la podul peste pârâul Cernu, investiție asigurată din bugetul local în proporție de 73%. Apreciez strădania primarului Dumitru Tulpan și modul în care, cu pricepere și spirit gospodăresc, inițiază și duce la bun sfârșit astfel de proiecte, menite aducă dezvoltare comunității”, a precizat președintele CJ Bacău, prezent la recepție.
Cine sunt investitorii americani
Cea mai mare parte a fondurilor necesare investiției a fost asigurată de firma Stratum Energy, care are sediul în Huston, Texas și un birou de operațiuni în Ploiești. Americanii au descoperit în 2012 un zăcământ de gaze-condensate (titei usor) în zona Poduri – Moinești, în urma lucrărilor geologice efectuate în Romania. Acesta era estimat la 1,5 miliarde de dolari. Stratum Energy este titulara acordului de concesiune pentru explorare și exploatare a blocului Moinești, zonă în care pot fi întalnite printre cele mai vechi exploatări petroliere. Firma americană este al treilea producător de gaze din țară, după Romgaz și Petrom.
Mirzac a zis
FELICITARI dle președinte!!! Un lucru benefic pentru locuitorii din zonă!!!
Robert Lupascu a zis
Pe care preș edinte felicitați ?
Senastian a zis
Or fi fost ei comuniştii răi , dar pe timpul lor , nu exista companie străină să vină să ne mulgă în țara noastră , şi nici să vină să ne finanțeze drumuri . Nu țin partea comunismului , nu am fost nici măcar simplu membru de partid , dar vreau să arăt ce am fost (noi poporul român ) , şi ce-am ajuns .
Bejan Ion a zis
Gigele,toate construcțiile făcute după război ,s-au făcut cu tehnologie și tehnică străină ,a se vedea echiparea tuturor hidrocentralelor ,uzinelor ,etc.
veteranul a zis
Mai nea bejan, nimeni in lumea asta nu le face pe toate. Uite la hidrocentrala de la Bicaz, echipamentele hidroelectrice au fost de provenienta cehoslovaca(cele initiale) si a fost normal sa fie asa deoarece Romania nu avea inca IMGB. Ulterior au facut, dar totusi nu putem compara tehnica romaneasca cu cea ceha. Cehii au traditii si i-au batut la fund pe multi fabricanti de acelasi gen, din tari occidentale. Sa ne amintim bunaoara de camioanele Tatra care erau adevarate bijuterii tehnice, mult mai bune decat camioane similare din occident.
Geo a zis
Deci din totalul de valoare a zacamantului de 1.5 miliarde dolari voi ati primit 605,000 dolari? Nici macar un milion? Astia sunt bani de scobitori pentru ei si va mai si bucurati ca v-a facut niste podete si turnat niste bitum? Asa se vand resursele tarii, pe doi bani profit dar mandri ca ne-au dat si noua o maslina.
msb a zis
Ma tem ca ati inteles gresit. Pentru extractia zacamintului statul roman primeste redevente.
Jean a zis
Deci au facut drumul în parte și pentru că e miros de caș in zonă (zăcăminte) că nu l-ar face neam așa din străfundul inimii lor.. oricum se probabil putea și fără străini, dacă era primarul pus pe treabă, că nu e de ieri primar…
vanzatori de mama a zis
Am ajuns un neam slab, am fost vanduti cozile de topor autohtone. Strainii ne-au facut colonie.
Lucian a zis
A venit Ciolacu și Grindeanu în Bacău și ma întreb cum de nu au fost la inaugurarea poteci americanilor cei care vor exploata toate gazele din zona respectivă. Benea știe de măgăria de acolo și tac mălc PSDei. Psd’eul are 3 comune în acest jud unde spala banii publici. Dacă urmăriți pe fb prezenta președintelui CJ a prefectului și a lui DB frecvent în acele localități și verificați ce firme lucrează acolo o sa vă lămuriți. Vicele Pamfil se zbate și el ca peștișorul pe uscat și vrea și el să rupă norișori pe zona lui dar nu ajunge la felia mare🤣🤣🤣. Votați PSD că ei au distrus platforma petrochimica și industria Onesteana și toată economia județului și a României. Rușine trădătorilor și vânzătorilor de țară care vă mascați acum ca salvatori ai României.
viticultorul a zis
de spalat bani si smecherii ar face si penelistii, dar nu-i duce capul. Sunt prea prosti si prea impiedicati, nu de cineva anume, ci de la mama natura.
geopopa a zis
Pe ce criterii faceti selectia mesajelor ?
Sunteti mana in mana cu ei ?
Halal presa independenta.
Andrei a zis
Știrea e senzațională dar drumul e în bătaie de joc! Am avut ocazia sa merg pe acolo însă e îngust o singura banda de mers pe ambele sensuri cu locuri din loc în loc pentru mașinile din sens opus. Având în vedere traficul greu, se putea face un drum cu o banda pe sens. Mai ales ca era și loc unde…. Dar sa iasă ca număr de km… Praf in ochi…