De ce să cumperi fructe congelate?
Indiferent că le cumperi congelate sau că îți rămân cantități nefolosite de la mâncarea pe care o pregătești, alimentele congelate sunt un ajutor de nădejde pentru orice gospodină. Pentru că scurtează din timpul pe care îl ai atunci când prepari mesele obișnuite și pentru că nu își pierd din vitamine și nutrienți prin congelare, această metodă poate fi folosită cu încredere de către orice novice în arta gătitului.
Iată 5 rețete ușoare, pe care să le pregătești cu fructe congelate:
- Terci de ovăz.
Este una dintre cele mai comune rețete pentru un mic dejun sănătos. Nu ai nevoie decât de lapte de orice tip, de câteva sute de grame de fulgi de ovăz și de una sau două banane coapte, în funcție de cantitatea pe care alegi să o prepari. Acum intervin în joc și fructele congelate. Pentru că, după ce ai pregătit toate ingredientele de mai sus, poți adăuga topinguri și sosuri diferite, astfel încât în fiecare dimineață să ai un meniu diversificat. Poți opta, așadar, pentru fructe de pădure, pentru cireșe sau vișine, căpșuni, piersici sau nectarine. Orice tip de fruct ai adăuga, cu siguranță vei obține un meal gustos și sănătos.
- Smoothie-uri.
Nu e tot timpul vară să găsești la tarabe cele mai gustoase căpșuni. Chiar dacă supermarketurile abundă zi-lumină, în orice anotimp, de orice fruct. Portocale în miezul verii? Pepene când afară sunt mai puțin de 2 grade Celsius? Deja nu mai este o surpriză. Însă, dacă ai fost unul dintre curioșii care a testat aceste produse atunci când nu este timpul lor, înseamnă că ai observat și tu că gustul lor nu este același.
Tocmai de aceea, mai ales dacă ai și un congelator spațios, poți pregăti încă din timpul verii fructele tale preferate, pe care să le pui la congelat pentru zilele reci de iarnă, în care un smoothie făcut cu fructe bune și de calitate este tot ce îți trebuie ca să îți menții imunitatea crescută și să te ferești de virușii care circulă prin atmosferă.
- Tartă.
Fructele congelate pot fi folosite, fără doar și poate, pentru pregătirea celor mai gustoase și ușor de pregătit deserturi în familie. Doar pregătești un aluat și înainte de a-l pune la copt presari deasupra lui, în tavă, fructele pe care tocmai le-ai decongelat. Indiferent că optezi pentru zmeură, cireșe sau nectarine, tarta ta va ieși cu siguranță foarte bună. Și, pe lângă fructe, nu ai nevoie decât de lapte, ouă, unt, făină și zahăr, ingrediente pe care mai mult ca sigur le ai deja în bucătăria ta.
- Crumble.
O altă rețetă care a dobândit popularitate în ultima vreme este crumble-ul, cunoscut și ca unul dintre cele mai celebre deserturi britanice. Partea bună este că poți folosi direct fructele congelate, fără să mai fie nevoie să le dezgheți, iar atunci timpul de preparare se reduce drastic. Unde mai pui că această rețetă nu doar că este extrem de savuroasă, dar prin combinația cu nuci și zahăr caramelizat, devine o adevărată capodoperă culinară, pe care o poți prepara chiar la tine în bucătărie?
- Înghețată.
Ce poate fi mai bun în zilele incredibil de calde de vară decât o înghețată pregătită chiar de către tine? Greu să oferi un alt răspuns la această întrebare. Pentru că ai nevoie doar de câteva ingrediente, de o rețetă de pe internet și de un strop de creativitate.
Atunci când vine vorba de legume congelate, trebuie să știi că, deși pe unele le găsești ambalate separat, precum conopida congelată, multe dintre ele sunt împachetate în mixuri special concepute pentru felurile de mâncare pe care le ai în mediu. Spre exemplu, pentru o ciorbă poți alege un mix de morcovi, cartofi, mazăre și ardei roșu, în timp ce pentru supa cremă găsești alte tipuri de amestecuri, în funcție de ingredientele principale.
Apropo, știai că până și marii sportivi folosesc produse congelate în dieta lor? Pentru că sunt ușor de pregătit și de gătit de către oricine, acestea reprezintă o soluție ideală pentru orice masă ai dori să pregătești, dar mai ales pentru una sănătoasă. Deși circulă o mulțime de zvoruri cu privire la faptul că, odată congelate, fructele și legumele își pierd vitaminele și nutrienții, specialiștii în nutriție au dezmințit aceste informații. Astfel încât, nu mai ai de ce să-ți faci griji cu privire la calitatea alimentelor congelate.
Atenție! Atunci când decongelezi fructele și legumele (congelate), este recomandat să nu le plasezi sub un jet de apă fierbinte, ci să le lași să se dezghețe natural, într-un bol, plasat pe blatul din bucătărie sau chiar în chiuvetă, în funcție de spațiul de care dispui în bucătărie.
Tu ce mai aștepți? Nu doar că îți cumperi produse cu nutrienți, dar economisești și resurse, pentru că, odată congelate, produsele cumpărate nu se strică la fel de repede precum cele proaspete. Economisești, așadar, timp, bani și resurse. Comandă-ți doza de vitamine online și bucură-te de toate beneficiile produselor cumpărate.
Lasă un răspuns