• în catalog se regăsesc peste 20.000 de firme, dintre care 700 sînt din Bacău • tot ieri, a fost lansat și CD-ul omonim, varianta electronică a catalogului tipărit
Peste 20.000 de firme structurate pe 3.000 de domenii și mai mult de 100.000 de informații se regăsesc în catalogul „Pagini Internaționale 2004”, lansat ieri în Bacău. Editat de societatea Pagini Naționale București, catalogul este structurat pe 3.000 de domenii de activitate și reprezintă o oglindă a activității economice a agenților economici din țară. De asemenea, în catalog se regăsesc cîteva firme din 28 de țări, care au afaceri deschise în România, sau care fac afaceri cu firme din țară.
Lansarea „Paginilor Internaționale” a fost făcută printr-o conferință de presă, susținută de Carmen Boban, șeful Reprezentanței pentru Moldova al societății editoare, Cornel Cepariu, șeful Biroului pentru județele Bacău și Neamț, Daniela Infrim, adjunctul șefului Biroului pentru Bacău, Lăcrămioara David, șeful Biroului pentru Neamț și Elena Ghivnici, de la Biroul Bacău. Carmen Boban a declarat că ediția 2004 a catalogului este a douăsprezecea, fiind o lucrare „amplă”, cu mai multe informații decît în edițiile anterioare. „Tradiția ne obligă să fim în competiție cu noi înșine. Venim în sprijinul celor care doresc să se facă cunoscuți sau să-și mențină imaginea”, a afirmat șeful pe Moldova al societății Pagini Naționale. La rîndul său, Daniela Ifrim a arătat că, pe lîngă catalog, a mai fost realizat și un CD, de fapt, forma electronică a „Paginilor Internaționale”, a cărei structură o reflectă fidel. Referindu-se la firmele străine, Ifrim a precizat că acestea apar fie la domeniile de activitate pe care și le-au propus, fie la capitolul special alocat companiilor din străinătate.
Bacăul este bine reprezentat în catalog
În „Pagini Internaționale” se regăsesc peste 700 de firme din județul Bacău. „De la an la an, catalogul este o imagine a evoluției firmelor”, a opinat Cornel Cepariu. El a spus că Bacăul este, ca prezență numerică, pe locul al patrulea, după București, Timișoara și Brașov. Cornel Cepariu, a mai dezzvăluit cîteva din culisele activității care a dus la apariția celei de-a dousprezecea ediții a „Paginilor Internaționale”. În primul rînd, relația companiilor cu ideea apariției în acest catalog a evoluat de la an la an. În ultimul timp, se constată că firmele particulare sînt din ce în ce mai interesate de felul în care apar în Pagini. „Decît să apar pe un spațiu mic, mai bine nu apar, că mă fac de rîs”, a relatat Cepariu o opinie a unui om de afaceri. „«Pagini Internaționale» este un instrument de lucru pentru agenții economici, la a căror cunoaștere reciprocă își aduce contribuția catalogul”, a spus Cornel Cepariu. El a precizat că una dintre noutățile ediției pentru 2004 este capitolul destinat serviciilor, necesitate apărută în urma apariției multor firme cu acest profil, de la servicii medicale, pînă la companii de protecție și pază. Cepariu aa mai opinat că editarea catalogului ar fi fost mai simplă, dacă, la nivel național, patronatele ar fi acceptat un „dialog” pe această temă. O altă dezvăluire a fost că, după o perioadă de boicot, foarte multe firme maghiare, din România și Ungaria, au apelat la serviciile societății Pagini Naționale și au apărut în catalog.
„Pagini Internaționale” a fost tipărit în Austria și este distribuit gratuit firmelor înscrise în catalog sau companiilor noi, pe baza unor contracte de parteneriat. Catalogul s-a numit pînă anul acesta „Pagini Naționale”, la fel ca societatea editoare, dar s-a „internaționalizat” în urma solicitărilor unor firme străine, care au dorit să fie prezente în catalog. (Florin POPESCU)
Lasă un răspuns