UPDATE: Seismul a fost reevaluat la 4.8 grade. De la începutul lunii decembrie, în România s-au înregistrat trei cutremure, cu magnitudini de 2,1, 3,2 şi 4,8 pe Richter. Cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.
Știrea inițială:
Un cutremur cu magnitudinea 4.7 (estimarea inițială a fost 4.2) s-a produs luni dimineață, la ora 0:05:44, în zona seismică Vrancea. Potrivit INFP, seismul a fost mediu și s-a produs la adâncimea de 150.919 m.
Cutremurul s-a produs la 55 km SE de Sfântu-Gheorghe, 59 km V de Focșani, 63 km NV de Buzău, 64 km E de Brașov, 84 km NE de Ploiești.
lucas gregoriu a zis
in care Bacau s-a resimtit?
nu de alta dar is treaz la ora asta, si la propriu si la figurat… si nu am simtit nimic.
Benescu Alina a zis
La Oncesti, mai exact 50 km de Bacau, s a resimțit foarte tare
DPRK a zis
l-am simtit si eu insa m-am culcat linistit stiind ca e trenul urban al lui viziteu care a trecut prin apropiere
:) a zis
incearca sa iti iei medicamentele la timp, nu o sa te mai bantuie viziteul 🙂
Radnicki a zis
Hahahaha, era sa cad dracu de pe scaun. De unde luarati stirea asta, mai degraba cifrele, bai, sa kice capra din dulap, pe bune… la ce adancime fu epicentrul aista ?!! Cum dracu, daca planeta are 6370 de km diametru, epicentrul sa fie la 150.000 de km ?!! Adica unde, la jumatatea distantei dintre Pamant si Luna ?!
Maresal Antonescu a zis
Scrie metri , matematicianule!!!
Radnicki a zis
Maresale, de aia se duce dracu armata romana, scria kilometri pana acum cateva minute, problema e ca dibntr-o prostie ati scris alta si mai gogonata daca nu aveti minime cunostinte de fizica pamantului. Dar daca tu crezi ca se poate stabili epicentrul unui cutremur la nivel de METRI, inseamna ca ai avut grave, grave probleme in scoala. Nu exista tehnologii care sa stabileasca epicentrul la asemenea precizie. Uita-te pe orice raport al institutelor de seismologie, se precizeaza adancimea epicentrului, la nivel de kilometri. In Vrancea, adancimea medie este de 100 de kilometri, rareori sub 90, rareori peste 110.
Mareșalul Antonescu a zis
S-a stabilit epicentrul ca și adâncime , matematicianule !!! Valoarea ei se poate scrie în mm , dm , cm , m km , cum vrea autorul … e aceeași valoare , EGALĂ , matematicianule ….pam pam !!
Radnicki a zis
Epicentrul este la suprafata, iar adancimea este cea evaluata de catre tine, zarzavagiule, la 150 919 m, dupa cum tot bati campii. Chiar sunt curios la ce liceu ai terminat. Nu exista nicio metoda de evaluare a hemicentrului cu precizie metrica, cu doar kilometrica, evaluarea se face prin triangulare si calcul a unei diferente dintre valoarea a doua tipuri de unde seismice masurate in acelasi loc. Vai de copiii tai, sa aiba un asemenea tata prost.
Lee a zis
Așa puțin ?!
:) a zis
Inteleg din comentarii ca la URA s-a simtit mai tare ca la Nord… :))