Îți folosești peria rotativă aproape în fiecare zi. Este o parte normală a rutinei tale de înfrumusețare, la fel ca spălatul pe dinți sau spălarea feței. Cu toate acestea, acest simplu obicei de coafare ar putea fi motivul pentru care părul tău arată deteriorat și epuizat. Crezi sau nu, peria poate provoca rupere dacă este veche sau de proastă calitate. De aceea este important să o înlocuiești des și să te asiguri că investești, în primul rând, într-o perie bună.
Iată tot ce trebuie să știi despre periile electrice și despre cum să ai mai bine grijă de șuvițele tale pentru un păr puternic, neted, moale și mătăsos!
4 semne că peria rotativă îți distruge podoaba capilară
În general, instrumentele de coafare pot produce daune părului tău. Fie că e vorba despre o placă de păr Remington sau o perie electrică rotativă, căldura poate subția firele. Te întrebi dacă ai peria potrivită pentru tipul tău de păr? Sau dacă pur și simplu este prea veche și trebuie înlocuită? Iată câteva semne că ai nevoie de o perie nouă!
#1. Vârfuri despicate și care se rup ușor
Ruperea părului se poate întâmpla din mai multe motive – de la coafarea excesivă la căldură, la decolorare și tratamente chimice. Dar peria rotativă ar putea fi, de asemenea, de vină pentru despicare și agățare. Dacă părul tău pare mai subțire la vârfuri decât în mod normal sau dacă vezi vizibil ruptură, există șanse mari să fie peria ta de vină.
Verifică perii pentru a vedea dacă sunt zimțați. Dacă da, probabil de aceea îți deteriorează firele. Diferite tipuri de perii pot fi, de asemenea, responsabile. De exemplu, periile de descurcare cu peri distanțați larg tind să fie mai sănătoase pentru păr decât periile rotunde și periile cu peri de mistreț care trag de fire.
#2. Părul tău arată gras și tern
Periile murdare pot face părul curat să pară murdar, gras și îngreunat. Pe lângă reziduurile de produs de coafat, o perie electrică rotativă murdară poate deveni un teren propice pentru acumularea de praf și murdărie. Dacă acesta nu este îndepărtat corespunzător, înseamnă că de fiecare dată când folosești aparatul, îl transferi activ înapoi în păr și scalp. Reziduurile de produs pot irita scalpul, ceea ce poate duce la roșeață, mâncărime și descuamare.
Dacă ai mătreață, care este cauzată de o reacție a pielii la drojdie, poți pune drojdia imediat înapoi pe scalp și poți înrăutăți mătreața.
#3. Nu-ți prea iese stilul blow-out
Dacă peria pe care o folosești pentru a-ți usca părul este murdară sau veche, folosirea ei pentru stilizare și volum nu va funcționa foarte bine. Dacă observi că acest tip de coafură nu arată niciodată la fel de bine ca la salon, ar putea fi timpul să pui la îndoială abilitățile periei de păr.
#4. Peria ta are peri lipsă
Cel mai evident semn că ai nevoie de un alt instrument de stilizare este atunci când periei tale îi lipsesc peri sau când este prea murdară pentru a fi curățată. Lipsa perilor sau vârfurilor dintr-o perie înseamnă că nu va funcționa așa cum a fost proiectată.
De ce trebuie să înlocuiești o perie?
De dragul unei creșteri sănătoase a părului și al unei coafuri eficiente, este important să-ți înlocuiești peria dacă o ai de ceva vreme sau nu mai dă rezultate bune. Indiferent dacă ai păr fin, păr creț, păr gros sau păr lung, toate tipurile și lungimile de păr au nevoie de o perie de bună calitate pentru a-și menține rădăcina puternică și strălucirea.
E recomandat să schimbi peria cu un model cu dinți largi. Aceste instrumente sunt grozave pentru descurcarea părului ud fără a provoca ruperi. Profesioniștii le recomandă cu căldură pentru optimizarea sănătății părului.
Cum să cureți corect o perie de păr
Pentru a-ți curăța eficient peria de păr, începe prin a scoate părul din perie, apoi clătește peria cu apă caldă și câteva picături de demachiant sau șampon. Scutură bine apa și lasă instrumentul să se usuce. Poți folosi o periuță de dinți pentru a îndepărta orice bucățică de produs uscat de pe periuță. Desigur, toate acestea în timp ce peria este deconectată de la sursa de energie electrică.
Lasă un răspuns