Partidul SENS (Sănătate Educația Natură Sustenabilitate) propune pe listele depuse la Biroul Electoral pentru Consiliul Local al municipiului Bacău o echipă de oameni “corecți, profesioniști și energici”, conform spuselor lui Cristian Ghingheș, candidat la primărie și lider local al noii formațiuni.
Lista partidului SENS cuprinde avocați, medici, ingineri, profesori, manageri de proiecte, consultanți IT și experți în administrație publică, fiind totodată echilibrată în privința proporției bărbați-femei în primele 5 poziții (3 la 2), considerate eligibile.
Componența listei SENS pentru Consiliul Local Bacău:
Avocat cu experiență, membru activ al comunității locale, implicat în proiecte educaționale culturale și de tineret. În mandatul 2016-2020 a fost consilier local și președințe al Comisiei juridice din partea PNL.
Actualul viceprimar este prezent în viața publică băcăuană încă din 2007, de la 14 ani, întâi ca blogger, apoi ca reprezentant al elevilor și ulterior ca activist civic. În 2016 a intrat în Consiliul Local ca independent, obținând un scor de 13,3% (7.300 de voturi). Numele lui este legat de mai multe proiecte vizând bursele elevilor, pistele pentru biciclete, spațiile verzi, sportul pentru toți, transportul public și politicile pentru tineri.
Calificată ca manager de proiecte, activează în comunitate încă din liceu, este absolventa Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative și ulterior a dobândit experiență în administrația publică după ce a intrat în cabinetul viceprimarului Cristian Ghingheș în urma selecției publice. Aceasta s-a remarcat prin construirea parcului de calisthenics de pe Insula de Agrement și organizarea unor evenimente realizate prin activarea comunității (1 iunie, Săptămâna Europeană a Mobilității 2021).
Fiind inginer, acesta este specializat în surse regenerabile de energie la Facultatea de Energetică a Universității Politehnice din București. Chiar dacă acum lucrează în mediul privat, acesta are un parcurs remarcabil în societatea civilă ca blogger, ca reprezentant al elevilor și ulterior ca fondator al Asociației Elevilor din Bacău, desfășurând proiecte precum “Lăsați-ne să batem mingea” sau cel al selecției tinerilor băcăuani pentru Ruhr Games.
5. Doina Lazăr
Medic șef al secției de Neurologie din Spitalul Județean de Urgență Bacău, aceasta este recunoscută în comunitate pentru salvarea de vieți. Când a fost consilier local în mandatul 2016-2020, și-a pus amprenta pe inițierea proiectului prin care mai multe echipamente care stăteau nefolosite au fost transferate din dotarea Spitalului Municipal către SJU Bacău. Mai concret, este vorba despre 9 ventilatoare, 12 paturi tip ATI și un monitor pentru funcții vitale, dotări care s-au dovedit extrem de utile în lupta cu virusul.
6. Codrin-Bogdan Cimpoeșu
Absolvent al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, are o inclinație spre învățare dobândită din familie, în comuna Prăjești, unde părinții și bunicii săi au crescut și format generații întregi timp de 47 de ani.
7. Rareș Chirilă
Licențiat în marketing și management în cadrul Universității Metropolitane din Manchester, acesta a dobândit o experiență profesională de 10 ani în mediul academic din Marea Britanie. A fost implicat în cadrul mai multor activități de voluntariat local și internațional (FSC, Crucea Roșie, Caritas) și în 2018 a fost decorat cu titlul onorific de instructor civil în cadrul Royal Air Force Air Cadets din Manchester.
8. Mihai Silaghi
Activează ca electrician în domeniul construcțiilor rezidențiale, fiind specializat ca maistru electrician în domeniul centralelor, stațiilor și rețelelor electrice. Pasiunea pentru fitness i-a adus participarea la mai multe competiții naționale de culturism, fiind preocupat de încurajarea sportului pentru toți la nivel local.
Petrica Luncanu a zis
Avem asteptari mai mari de la dvs dl Ghinghes.
De ce nu centralizati achizitiile publice (incredintari directe si licitatii) din Municipiul Bacau (inclusiv prin SSPM) din ultimii 8 ani, cu firmele abonate la banii publici si pentru fiecare lucrare executata prost sa sesizati Curtea de Conturi, dar si DNA existand dovezi ca multe lucrari au fost executate de mantuiala.
Dupa cum se stie unele decontate fara a fi finalizate.
Faceti cunoscute deasemenea firmele abonate la banii publici si angajatii din primarie ce lucreaza la proiectele din oras dar si cei pusi in functii pentru combinatii.
Daca nu aveti curaj in portalul dvs o puteti face in mod anonimizat, pe un domeniu in afara UE pentru a nu va atrage actiuni in instanta pentru ca astia sunt capabili de orice pentru a ramane la ciolane…
Aveti macar curaj, ca informatiile le aveti…