Municipalitatea bacauana a pus la un punct un proiect ce vrea sa valorifice obiective culturale si de cult din oras. Consilierii locali bacauani au aprobat la ultima sedinta ordinara proiectul „Complex cultural «Sfintul Nicolae» – matrice spirituala a Bacaului”. El va fi finantat cu fonduri europene, prin Programul Operational Regional. „Proiectul isi propune valorificarea unui complex patrimonial prea putin cunoscut chiar si de bacauani, stimularea si educarea unei constiinte identitatre specifice, a spiritului civic si a respectului fata de valorile trecutului”, se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarire. Viitorul complex cultural va cuprinde biserica ortodoxa Sfintul Nicolae, care dateaza din anul 1848, fosta Directiune a scolii de fete numarul 2, cladire ce reprezinta un prototip al arhitecturii secolului al XIX-lea in Moldova. Grupurile tinta ale acestui proiect sint diverse categorii de cetateni ai Bacaului, de la tineri, elevi de scoli generale si pina la liceu sau facultate, precum si persoane mature interesate. Valoarea proiectului se ridica la 952.000 de lei, din care contributia municipiului Bacau este de 16.500 de lei.
Plan de promovare al turismului bacauan
In aceeasi sedinta, alesii locali bacauani au mai aprobat un proiect ce vizeaza dezvoltarea si consolidarea turismului in municipiul Bacau. Acesta isi propune sa promoveze oportunitatile locale existente. Si acesta va fi finantat prin accesarea de fonduri europene. Valoarea lui este de 980.000 de lei, din care contributia locala este de doua procente, respectiv 19.600 de lei. La elaborarea cererii de finantare pentru proiect se au in vedere indicatori ca crearea de baze de date cu informatii turistice, realizarea de pliante, brosuri si alte materiale promotionale, materiale audio-video, crearea de noi locuri de munca si cresterea circulatiei turistice. Totodata, se va elabora si implementa o strategie de dezvoltare a turismului bacauan si a zonei adiacente, care sa contina organizarea de festivaluri traditionale, cum ar fi Tirgul de San Petru. Promovarea turismului se va face si pe Internet, printr-un site, care sa prezinte informatii despre principalele obiective culturale, informatii legate de programul de vizitare, costul biletelor, locuri de cazare si acces, harti sau trasee GPS.
doar eu a zis
ma mir, cum de s-au gandit la asa ceva
Anonim a zis
spre deosebire de tine care ai DOAR un neuron pe care-l folosesti cu economie, altii se gandesc si pentru cei de nivuelul tau…
ionut a zis
un demers de bun simt …