Școala gimnazială din satul Agăș, comuna Agăș, județul Bacău, a fost modernizată cu aproape 7 milioane de lei, fonduri europene. Lucrările au vizat extinderea, reabilitarea și construirea unui teren de sport. La deschiderea festivă, au participat autoritățile locale, senatoarea Cristina Breahnă Pravăț, deputatul Vasile Budacă, Anca Egarmin, inspector general școlar, reprezentanți ai consultantului și antreprenorului, preoți de la bisericile din comună.
Rezultatele proiectului derulat la școala gimnazială din Agăș sunt: 2 corpuri de clădire reabilitate și dotate cu mobilier și echipamente IT, un corp de școală extins, un teren de sport amenajat și înființarea unui program „Școală după școală”.
„În frumoasa comună Agăș a județului nostru, am primit, iar, confirmarea faptului că “SE POATE”: se poate să avem școli similare cu cele din Uniunea Europeană, prin accesarea de fonduri nerambursabile, dar și prin colaborarea administrației locale cu cea județeană și cea centrală, câteva mențiuni speciale trebuind făcute, în acest sens, pentru susținerea deosebită a proiectului de reabilitare a școlii de centru din Agăș de către domnul deputat Vasile Budaca, de administrația locală, de echipa de consilieri locali social-democrați din care a făcut parte și primarul ales al Comunei Agăș, domnul Nicușor Cernea și viceprimarul în funcție, domnul Rata Florinel”, a declarat senatoarea Cristina Breahnă Pravăț.
„SE POATE, prin puterea lui “ÎMPREUNĂ”, prin muncă și dăruire, prin multă credință în Dumnezeu. Și așa cum s-a putut la Agăș și în multe alte comune din Județul Bacău, se va putea și în alte localități și, de ce nu, cândva, și în Municipiul Bacău, unde straiele școlilor sunt mult mai ponosite, decât cele ale celor din mediul rural”, a adăugat parlamentarul social-democrat.
„La festivitatea de inaugurare a Școlii Gimnaziale Agăș, am subliniat că amprenta pe care un loc precum cel în care copiii sunt educați și-o lasă asupra devenirii acestora este definitorie, motivațională, în mod cert. De aceea, locașul educațional din Agăș, ce oferă actualmente condiții calitative de top, adaptate atât de bine prin armonizarea tradiționalului cu noul (în cazul clădirii vechi) – tocmai prin ceea ce a adus reabilitarea întregii unități de învățământ – se ,,întâlnește” și se îmbină perfect cu școala-lăcaș al inimilor și minților, unde formarea oamenilor frumoși a fost și rămâne esența menirii educației”, a declarat Anca Egarmin, inspector școlar general.
Lasă un răspuns