• pe 21 mai vaaea loc Balul Cataramă • vor fi premiați nu doar elevii cu rezultate excelente, ci și cei cu rezultate în domeniul artistic și cel sportiv • pentru prima dată, elevii vor fi împărțiți în partide și vor încerca să atragă noi membri prin ideile lor
În fiecare an se organizează un bal pentru olimpicii Colegiului Național „Gheorghe Vrănceanu”. Toți elevii știu asta și sînt motivați o dată în plus să tragă tare la cursuri și să aibă rezultate. Asta pentru că, deși se spune că balul este pentru olimpici, la el primesc invitații și cei care au avut rezultate foarte bune și în alte domenii, cum ar fi sportul, arta sau alte lucruri importante. Anul acesta a fost aleasă ziua de vineri, 21 mai pentru bal. Astfel, toată floarea «vrănceană» va fi prezentă la locația aleasă de organizatori, Universitatea Bacău.
În fiecare an, balul are un caracter tipic: discotecă, concurs de miss și mister, program artistic și, bineînțeles, distracție. Anul acesta, însă, cei care organizează balul s-au gîndit să-i dea un format aparte. Evident că vor fi păstrate părțile cu discoteca și alegerea celei care va purta titlul de miss sau a misteruli, însă noutatea va fi prezența așa-ziselor „partide politice”. Astfel, o mare parte din elevii invitați la acest bal au fost împărțiți în partide: partidul olimpicilor, partidul artiștilor, partidul sportivilor, partide formate din elevii claselor IX – XII în care sînt înscriși cei care au cele mai mari medii din clasele respective. Ei trebuie să-și aleagă o siglă, un imn, un președinte de partid dintre membri, să aibă un slogan electoral și să le vorbească tuturor despre ce vor face ei în următorii ani pentru a cîștiga cît mai mulți membri.
Lucrurile merg destul de bine. Elevii sînt încîntați de această idee, iar munca pentru „cîștigarea alegerilor” îi antrenează atît în spiritul de echipă, cît și în dorința de a cîștiga. Fiecare așa-zis partid va avea la dispoziție zece minute pentru a-și prezenta membrii, imnul, sloganul și ideile revoluționare pe care le au pentru anii următori.
Tot programul organizatoric are și părți bune și părți mai puțin bune. Asta pentru că majoritatea celor care sînt în clasa a XII-a nu au timp să se implice în „munca de partid”, în schimb pentru cei aflați în clasele a IX-a sau a X-a, acesta este un bun moment de a se face remarcați și de a cunoaște restul elevilor din liceu. (Roxana SOLOMON)
Lasă un răspuns