Peste 900 de persoane, aproximativ 7% din numărul total al șomerilor din județ, au reușit să se angajeze anul acesta cu ajutorul burselor locurilor de muncă organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bacău. „Cifra îi reprezintă pe cei încadrați în muncă prin bursa generală și bursa femeilor, evenimente la care au participat peste 2.000 de băcăuani. Bursa pentru studenți nu poate fi monitorizată, deoarece aceștia nu figurează în baza de date AJOFM, iar pentru celelalte două burse desfășurate pînă acum, a rromilor și a persoanelor cu dizabilități, monitorizarea nu a fost încă efectuată”, ne-a declarat Octavian Țicău, director executiv la forțele de muncă.
În privința resurselor investite de contribuabili, prin AJOFM, pentru ca acești oameni să-și găsească un loc de muncă, „pe lîngă cei 14 salariați care au lucrat mare parte din timp la pregătirea evenimentelor, pe teren sau la punctele de lucru din județ, Agenția a cheltuit spre 20 de milioane de lei. Mai precis, șase milioane de lei, chiria pentru două dintre burse, cinci milioane pentru diverse materiale imprimate necesare, cinci milioane convorbirile telefonice cu agenții economici sau organizațiile colaboratoare, precum și alte cheltuieli cu transportul sau protocolul”, a mai precizat Octavian Țicău.
Pînă la sfîrșitul anului, forțele de muncă băcăuane au mai programat încă trei burse, adresate unicilor întreținători de familie, absolvenților de studii superioare și persoanelor cu vîrsta peste 45 de ani. Prima dintre ele, a unicilor întreținători de familie, se va desfășura pe 25 iunie, cel mai probabil la muzeul de istorie „Iulian Antonescu”. (Alin LEANCĂ)
Lasă un răspuns