Ședința Comisiei Consultative, care a avut loc la începutul acestei săptămîni, i-a adus la Bacău pe noii primari ai comunelor din județ. Pe lîngă aceștia, la întrunire au mai participat prefectul Cătălin Radu Mardare, Gheorghe Hură, secretarul general al Prefecturii, reprezentanți ai Consiliului Județean, șefii serviciilor publice descentralizate și ai regiilor autonome.
Încă de la începutul ședinței, prefectul Cătălin Radu Mardare i-a anunțat pe participanți că „ne vom întîlni o dată la două luni” și i-a invitat să fie „cît mai pragmatici, pentru că trebuie să putem discuta și rezolva, cu adevărat, niște probleme. Nu trebuie să fie doar niște întîlniri formale. Trebuie să existe dialog.” De asemenea, noilor membri ai Comisiei Consultative li s-au adus la cunoștiință Ordinul prefectului, prin care se reorganizează cu o nouă componență Comisia județeană Consultativă și Comitetul operativ-consultativ al județului Bacău. Noii primari au aflat și care le sînt atribuțiile, ca membrii ai comisiei. Secretarul General al Prefecturii, Gheorghe Hură, a prezentat Programul de toamnă – iarnă pentru buna pregătire a activităților și utilităților publice, precum și a activităților din agricultură. S-a avut în vedere pregătirea școlilor pentru anul de învățămînt 2004 – 2005, atît în orașe, cît și în mediul rural.
Sănătatea populației nu este nici ea uitată. Astfel, în județul Bacău, se v-a desfășura o amplă campanie de prevenire a unor boli specifice sezonului rece și vaccinare. De asemenea, spitalele sînt și ele cuprinse în program, prin asigurarea cantității necesare de gaze naturale și revizia generală la rețeaua proprie de termoficare.
A fost dezbătută și problema furnizării agentului termic și asigurarea combustibililor necesari încălzirii populației și a instituțiilor publice.
Agricultura, gospodărirea apelor și protecția mediului se află și ele în atenția Comisiei Consultative.
Cînd a venit vorba despre drumurile naționale, județene și comunale, primarii s-au arătat foarte nemulțumiți. Indiferent de drum, gropile există, iar ele dau bătăi de cap tuturor trecătorilor. Deși doar cîțiva primari au apucat să se plîngă în legătură cu acest aspect, gropi sînt aproape peste tot, iar ele trebuie să fie acoperite.
Secretarul general al județului, Traian Milon, a vorbit despre pregătirea programuli „lapte-corn” pentru anul școlar 2004-2005. În momentul de față, firmele care sînt interesate de participarea la acest program pot solicita clarificări. Ofertele firmelor pot fi depuse pînă la data de 4 august 2004 la registratura Consiliului Județean Bacău. În acest an se preferă laptele UHT, care este tratat la temperaturi înalte.
Întrunirea Comisiei Consultative a constituit și un bun prilej pentru primari de a se plînge de salariile prea mici, care au rămas neschimbate de ani de zile. (Oana MĂGUREAN)
Lasă un răspuns