Gheorghe Botea, satul Ciuturești, comuna Secuieni – Bacău: Un necaz venit pe nepusă masă mă trimite la dumneavoastră. Poate, cu ajutorul pe care sper să mi-l dați, voi găsi dreptatea de care am nevoie și pe care o merit, după cum stau lucrurile pe care vi le prezint în continuare. În urmă cu cîteva zile, mai precis pe 7 octombrie a.c., între fiul meu, Constantin Botea, și pădurarul din sat, pe numa Gheorghe Stratulat, s-a produs un conflict verbal care s-a transformat în bătaie și, în final, soldat cu rănirea ușoară a celui din urmă. Conflictul a fost provocat de faptul că fiul meu și cu mine, cînd am ajuns la lotul nostru de porumb, am constatat că pădurarul respectiv culesese deja o jumătate de rînd și continua să recolteze cu același spor. L-am întrebat de ce a făcut asta, la care pădurarul a ripostat, lovindu-mi băiatul cu o vargă în cap, apoi cu o fundătoare de la căruță. După care s-au luat la bătaie, pădurarul fiind înțepat ușor cu o secere. În seara aceleași zile s-a prezentat la serviciul de Urgență al Spitalului Județean, dar medicii de aici au considerat că nu e cazul să-l interneze. În această situație a recurs la pile și relații, fiind internat, după puțin timp, la secția chirurgie pentru a obține un certificat medical cu cît mai multe zile de concediu de boală cu care să-mi „aranjeze” băiatul în justiție, și să ne ia tot din casă, ca despăgubiri. Eu vă rog pe dumneavoastră, cei de la ziar, să atrageți atenția asupra acestor încercări, iar pădurarul Gheorghe Stratulat să fie consultat nu doar de un medic, ci de o comisie de medici, care să stabilească motivele pentru care a fost trimis acasă de la Urgențe și, apoi, internat de alții. Pentru că e lucru necurat ce se întîmplă. Sînteți singura mea speranță pentru ca adevărul și dreptatea să iasă la suprafață.
Redacția: Trimitem jalba dumneavoastră pe adresa Direcției de Sănătate Publică și a conducerii Spitalului Județean, care au datoria să facă lumină în acest caz, așa cum v-ați exprimat dorința și nădejdea. Puteți apela, de asemenea, la Postul de Poliție din Secuieni, care, de asemenea, trebuie să cerceteze împrejurările și cauzele care au provocat conflictul degenerat în bătaie, lovirea și rănirea unuia dintre autori. Totul se poate rezolva conform legii. Succes!
Tableta de sănătate
O urgență medicală
Angina pectorală
Se cunosc trei forme de cardiopatie ischemică dureroasă cu caracter de urgență medicală: angina pectorală cu anoxie (lipsă de oxigen) moderată, reversibilă, de scurtă durată și ocazională, sindromul intermediar cu anoxie mai durabilă, infarctul miocardic cu anoxie intensă, durabilă și progresivă realizînd distrugerea (nevroza) țesutului miocardic. Recunoașterea anginei pectorale se sprijină pe următoarele semne: durere bruscă precardială sau restrusternală cu caracter de constricție toracică (în ghiară) cu iradieri la baza gîtului, în umărul stîng sau în membrul superior stîng pînă la ultimele două degete, care obligă bolnavul să se oprească, să rămînă fixat, imobil și să-și oprească respirația. Apare în cursul efortului profesional, la curenți de aer, mersul pe scări, mai ales în perioadele de după mese. Are durată scurtă, de secunde sau minute, care încetează în repaos și revine la reluarea efortului. Este însoțită de senzația de spaimă (senzația morții iminente), paliditate, transpirații reci. Apare fără tulburări respiratorii sau circulatoriii. Cedează rapid la tratamentul cu nitroglicerină. (dr. Octav Apostol)
Lasă un răspuns