Aceasta rubrica evidentiaza cele mai bune rezultate, cele mai importante
actiuni si cele mai mari efecte pe care o societate comerciala, o organizatie
sau o institutie, chiar si o personalitate sau alta, le-au obtinut s-au le-au
produs pe parcursul unei saptamini in judetul Bacau. Facem, saptaminal, de
simbata pina vineri, o selectie a celor mai importante evenimente
economice ori social-politice cu efect asupra dezvoltarii economice a
judetului. Sfirsitul de an va insemna, astfel, o noua selectie, pentru toate
cele 12 luni. Asadar, pentru perioada 18 – 24 octombrie:
1. Aerostar Bacau – Pentru semnarea unui memorandum de acord cu Alenia Aeronautica, companie membra a Grupului Finmeccanica, în vederea instituirii unei cooperari constructive si de durata în diferite domenii industriale si tehnologice aerospatiale. Alenia si Aerostar vor colabora în programul Eurofighter Typhoon, în cazul în care acest aparat de zbor va fi selectat de Fortele Aeriene Române, însa Memorandumul deschide calea pentru implicarea Aerostar în activitatile aerospatiale ale Finmeccanica, si reprezinta si punctul de pornire al unui parteneriat care s-ar putea extinde si la alte programe civile si militare.
2. Bacauanilor care apar in Who’s who in business Romania – Lui Costel Ceocea, Matei Alexandru, Claudiu Doros, Grigore Filip, Costel Casuneanu, Adrian si Dragos Paval, Gheorghe Antochi, Grigore Horoi, Alin Giurea si Marius Marin, care au aparut in primul Who’s who in business Romania – Cei mai importanti 1.000 de oameni din business.
3. Costel Casuneanu – Pentru inscrierea in Baroul Bacau. Omul de afaceri are o licenta in drept si un doctorat in acelasi domeniu. El va profesa avocatura de consultanta.
4. Constantin Popa – Pentru finalizarea proiectului „Model organizational pentru pensiuni turistice si agroturistice montane”, realizat cu finantare prin Programul Phare 2005 – Dezvoltarea resurselor umane. Promovarea invatarii pe parcursul intregii vieti, pentru calificarea si recalificarea fortei de munca.
5. Colegiul Tehnic Petru Poni Onesti – Pentru derularea programului de invatare pe tot parcursul vietii, finantat cu 15.000 de euro de Comisia Europeana. (Petru DONE)
Lasă un răspuns