Editia din acest an a Zilelor Colegiului National „Dimitrie Cantemir” din Onesti se va desfasura timp de trei zile, miercuri, joi si vineri, si va fi o manifestare speciala, mult mai ampla decit de obicei, dat fiind faptul ca liceul sarbatoreste si implinirea a 45 de ani de la infiintare. Manifestarea include mult mai multe activitati, fata de editiile anterioare, iar unora dintre evenimente li s-a acordat o atentie sporita, asa cum este si cazul intilnirii cu absolventii colegiului, printre care figureaza Loredana Groza, Alexandra Ungureanu sau Gabriel Mardarasevici, om de afaceri de succes, stabilit in Bucuresti.
Implicare masiva a profesorilor si elevilor
Deschiderea festiva a Zilelor Colegiului National „Dimitrie Cantemir” va avea loc miercuri, incepind cu orele 16,00, in aula Bibliotecii „Radu Rosetti”, unde se va prezenta si imnul liceului, precum si decalogul profesorului si decalogul elevilor. Ziua de joi va fi cea mai densa si va include o multitudine de activitati, organizate in special pe ateliere. In prima parte a zilei de joi, intre orele 9,00 si 11,00, se vor desfasura mai multe sesiuni de comunicari stiintifice, referate si prelegeri, la istorie, biologie, chimie, matematica, fizica si alte discipline, unele dintre acestea fiind organizate sub forma de concurs. Printre temele abordate figureaza „Tinerii si sanatatea”, „Salvati padurea”, „Cine pe cine cinta sau altfel despre muzica”, „Aspecte ale degradarii mediului in zona Onesti”, „Mistere ale planetei Terra” si altele. Se vor organiza si foarte multe concursuri, cum ar fi cele de creatie literara, „Criterion”, in colaborare cu Fundatia Nationala „George Calinescu”, de proiecte multimedia, de informare asupra produselor de economisire, in colaborare cu Raiffeisen Bank, de biologie („Decopera lumea”), de matematica distractiva, de software, de drama (monologuri) si de informatica („Cunoastere si amuzamente in informatica”). Au mai fost programate o dezbatere demonstrativa, un recital de poezie franceza si o vizionare de film, o piesa de teatru („Jocul de-a vacanta”), o prezentare de fotografii (din activitatea Clubului de turism montan „Nemira”) si o vizita la Carom, precum si lansarea numarului aniversar al revistei „Organica”. Se vor desfasura si doua campanii, una antikitsch, care include o expozitie de afise si o scurta piesa de teatru, si alta cu tema „Tinerete fara tutun” (expozitie de eseuri si distribuire de pliante). „Activitatile pe ateliere sint foarte diversificate si ies un pic din tiparul obisnuit, prin calitatea lor, prin numarul participantilor si prin gradul de implicare al profesorilor si elevilor; aproape toti profesorii si elevii nostri s-au implicat in cite o activitate”, ne-a spus profesoara Laura Agapin, responsabil pentru relatii publice in cadrul colegiului onestean.
Brand-ul „Cantemir”
Actiunile organizate la colegiul „Cantemir” vor continua joi, de la orele 11,00, cu activitatea intitulata „Scoala pe dos”, prezentata de profesorul Catalin Fornica, finala Campionatului de fotbal al liceului si un meci demonstrativ de handbal, iar seara, de la orele 18,00, se va desfasura spectacolul „Miss si Mister Dimitrie Cantemir”, la Casa de Cultura. Vineri, de la orele 10,30, in aula Bibliotecii „Radu Rosetti”, va avea loc intilnirea cu absolventii liceului, sub genericul „Calatorie in timp”, iar in prima parte a zilei se va organiza si o drumetie in zona Perchiu. Festivitatea de inchidere a manifestarilor se va desfasura tot la biblioteca municipala, de la orele 13,00.
Amploarea manifestarilor din acest an a fost explicata de directorul colegiului, profesoara Emilia Boghiu. „Intentia conducerii liceului este de a forma la elevi constiinta apartenentei la o familie spirituala care a produs si produce valori – ne-a precizat Emila Boghiu. Vrem sa impunem brand-ul «Cantemir» si prin actiuni dedicate istoriei liceului si prin implicarea absolventilor in acestea”.
Istoria colegiului „Cantemir” incepe de la data de 17 septembrie 1963, atunci cind s-a infiintat institutia, sub denumirea de Scoala Medie nr. 2, transformata, in scurt timp, in Liceul Teoretic nr. 2. Din 1973, unitatea a functionat sub numele de Grupul Scolar Energetic, pina in 1991, cind s-a transformat in Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”. In octombrie 2003, numele liceului a devenit Colegiul National „Dimitrie Cantemir”. In iunie 2007, liceul a obtinut titlul de „Scoala Europeana”, iar pe parcursul anilor a primit mai multe diplome de excelenta, din partea ministerului de resort sau din partea presedintelui Romaniei.
Lasă un răspuns