Actionarii majoritari de la fabrica de confectii ASCO Bacau au decis sa amine construirea unui hipermaket in locul unde inca mai functioneaza fosta Confectia. „Motivul acestei decizii cred ca nu mai trebuie explicat, avind in vedere ce se intâmpla peste tot in lume, deci si la noi, in România. Pentru ca este o criza reala, este un mare zero taiat in tot, o liniste totala. Prin urmare, si actionarii fabricii s-au gindit ca nu este momentul inceperii unui asemenea proiect”, a declarat Bogdan Atanasiu, directorul fabricii de confectii.
Fabrica de confectii va incepe, de la iarna, sa relocheze activitatea de productie intr-un spatiu apartinind firmei Miral, in vecinatatea fostei Masini Unelte. In aceasta vara, noii actionari majoritari de la ASCO, firma de investitii in domeniul imobiliar IMOTRUST din Arad, anuntasera ca urmeaza sa investeasca intr-un proiect imobiliar pe terenul de peste 3,4 hectare din apropierea Insulei de Agrement. Noul proprietar al fabricii apucase sa demareze un studiu de fezabilitate. Se facusera chiar forari in terenul pe care este amplasata fabrica, pentru a vedea daca structura geologica permite construirea unui asamblu rezidential cu mai multe nivele. O alta varianta viza construirea unui hipermarket de tip mall. Nu se cunoaste, deocamdata, valoarea investitiei.
Greul a inceput inca din prima parte a anului
Coonsiderata, in anii trecuti, ca fiind una dintre pricipalele firme din domeniul confectiilor din Moldova, societatea ASCO Bacau (fosta Confectia), traverseaza, de ceva timp, o perioada nefasta. Fenomenul s-a accentuat mai ales dupa ce lohnul a intrat intr-un con de umbra, in special, dupa integrarea României in UE. Cu toate acestea, ASCO se numara printre putinele firme care isi valorifica aproape in intregime productia peste hotare (peste 96 la suta). Produsele fabricii de confectii ajung la beneficiari din Anglia, Franta, Germania, Italia, SUA si Canada. Si totusi, firma a inregistrat, in prima jumatate a acestui an, pierderi de peste 44.000 de lei noi (440 milioane de lei vechi ). Pierderile au fost determinate de cheltuielile mari inregistrate in aceasta perioada, cifrate la 7,36 milioane de lei. Potrivit administratiei fabricii, principalele motive care au dus la reducerea vinzarilor fabricii de confectii sint aprecierea monedei nationale fata de dolar si euro, precum si scaderea numarului de comenzi primite de la clienti. Societatea are ca obiect de activitate producerea si comercializarea de confectii textile. Actionarul majoritar al unitatii, la data raportarii catre Bursa, era tot firma Inkotown Universal SA, cu o detinere de 58 la suta din capitalul social, alte 12 procente revenind SIF Moldova, iar restul, de 30 la suta, era detinut de alti actionari. Din vara, noul actionar majoritar al ASCO a devenit firma aradeana de investitii imobiliare IMOTRUST. Aceasta a cumparat 58 la suta dintre actiunile ASCO, platind 6,1 milioane de euro.
cosmin a zis
mai bn se face carrefour……..
Anonim a zis
carrefour se face langa selgros!