Campania electorala se va incheia miine dimineata, la ora 7.00 punct. Candidatii partidelor politice au avut timp o luna sa ii convinga pe alegatori care dintre ei este cel mai bun. Pentru prima oara, bacauanii vor avea sansa sa aleaga oameni si nu liste. Atit la Senat, cit si la Camera Deputatilor lupta se anunta acerba, intre politicienii „vulpoi” si tinerii care vor sa faca altfel de politica, sa schimbe imaginea de parlamentar ce motaie in fotoliu. Batalia se va da insa intre trei formatiuni: PNL, PSD-PC si PD-L.
4 senatori
Colegiul 1
La Senat, Bacaul va fi reprezentat de patru senatori, dintre cei 24 de candidati intrati in cursa. Cite unul de fiecare colegiu. In primul colegiu vor candida Gabriel Berca (PNL), Valentin Nedeff (PD-L), Dan Stoica (PSD-PC), Elena Haratau (PNG-CD), Claudiu Lungu (PRM). Liberalul Gabriel Berca a fost prefect si secretar general al Guvernului. Are experienta administrativa si cunoaste foarte bine problemele tuturor bacauanilor. Vrea sa continue si sa finalizeze, la fel ca toti candidatii liberali, proiectele demarate de primarul Bacaului, Romeo Stavarache, cel care este garantul echipei liberale.
Colegiul 2
In Colegiul 2 se vor „bate” Gabriel Lupu (PNL), Vasile Nistor (PD-L), Sabin Cutas (PSD-PC), Cristinel Bratovianu (PNG-CD) si Valerica Grigoras (PRM). In colegiul onestean, batalia va fi crunta, daca tinem cont ca municipiul Onesti este un fief PSD, la care se adauga orasul Darmanesti. Liberalul Gabriel Lupu are o mare putere de munca si este preopcupat in special de modernizarea vietii rurale, prin programe de aductiune de apa, canalizari, asfaltari.
Colegiul 3
In Colegiul 3 vor candida Lucian Ciubotariu (PNL), Toader Balcanu (PD-L), Radu Catalin Mardare (PSD-PC), Coca Dumitrascu (PNG-CD) si Gheorghe Costea (PRM). PNL-istul Lucian Ciubotariu este un politician de cursa lunga, bun organziator si cu o forta mare de munca. Desi candideaza intr-un coelgiu aproape in intregime rosu, vrea sa fie senator al bacauanilor din acea zona, indiferent de culoarea politica a primarilor.
Colegiul 4
Colegiul 4 ii va aduce pe buletinele de vot pe Adrian Mironescu (PNL), Doru Simovici (PD-L), Elena Mitrea (PSD-PC), Mihael Moisa (PNG-CD) si Rodica Selaru (PRM). Un colegiu in care surprizele ar putea veni de la oricine, dat fiind ca nici unul dintre candidati nu este de notorietate. Liberalul Adrian Mironescu are o vasta experienta ca fost prefect al judetului, dar si ca secretar de stat.
10 pentru Camera Deputatilor
Colegiul 1
Tudor Chiuariu (PNL), Constantin Draganuta (PD-L), Gabriela Zaharia (PSD-PC), Daniel Ifrim (PNG-CD) si Codruta Arvinte (PRM). Tudor Chiuariu are notorietate, a fost ministrul Justitiei, este consilier al primului ministru, a ajutat Bacau si este foarte bine vazut de bacauani.
Colegiul 2
Silviu Lefter (PNL), Adrian Popescu (PD-L), Minodora Cliveti (PSD), Dorin Ciulina (PNG-CD) si Iustin Bilis (PRM). Silviu Lefter a fost si el prefect al judetului, a fost seful Agentiei Române pentru Conservarea Energiei si deputat. Este cel care si-a propus sa transforme Insula de Agrement intr-o frumoasa baza nautica pentru bacauani.
Colegiul 3
Ionel Palar (PNL), Tudorita Lungu (PD-L), Costel Dunava (PSD-PC), Maricel Bolea (PNG-CD) si Radu Nicolau (PRM). Un colegiu in care in „pole position” este vizibil Ionel Palar. Acesta a fost deputat, a fost vicelider al liberalilor in Camera Deputatilor, este cel care a ajutat 56 de comune din judet sa primeasca bani pentru modernizarea infrastructurii, indiferent de culoarea politica a primarilor, iar acum este vicepresedinte la Consiliului Judetean, un bun cunoscator al marilor probleme ale judetului.
Colegiul 4
Silvestru Dogaru (PNL), Neculai Olaru (PD-L), Gheorghe Antochi (PSD-PC), Danut Patrichi (PNG-CD) si Gheorghe Tircau (PRM). Un colegiu deschis luptei, in care boss-ul „Agricola” pleaca cu o buna notorietate, urmat de fostul subprefect Olaru, dar nu este de neglijat nici muncitorul Dogaru, care ar face multe sacrificii sa se vada deputat.
Colegiul 5
Mihai Banu (PNL), Liviu Miroseanu (PD-L), Cristian Vintila (PSD-PC), Constantin Nacuta (PNG-CD) si Marius Crihan (PRM). Un colegiu pe care se va munci, Banu avind notorietatea de la Directia Agricola, iar Miroseanu pe cea de deputat. Startul ii apartine lui Banu, sustinut si de cei noua primari liberali. Mihai Banu este un specialist in agricultura si foarte apreciat de sateni pentru proiectele derulate.
Colegiul 6
Marius Danciu (PNL), Valerian Vreme (PD-L), Endre Bereczki (PSD-PC), Ionut Turturica (PNG-CD) si Nicu Hanganu (PRM). Un colegiu echilibrat, in care munca si terenul vor stabili cistigatorul. Onestenii au sansa sa produca schimbarea in municipiu, dupa esecul de la locale, alegindu-l pe Mariu Danciu, un tinar cu putere de munca, care i-ar putea reprezenta in Parlament cu cinste.
Colegiul 7
Ovidiu Cojocaru (PNL), Vasile Gherasim (PD-L), Constantin Avram (PSD-PC), Constantin Neamtu (PNG-CD), Stefan Potoroaca (PRM). Lupta va fi deschisa, intre liberal si social – democrat – conservator, ambii bucurindu-se de o sustinere semnificativa din partea primarilor. Liberalul Ovidiu Relu Cojocaru este inspector scolar general si in mandatul lui scolile din judetul nostru au beneficiat de investitii de peste 30 milioane de euro, astfel, peste 50% dintre unitatile de invatamint aratind cu adevarat europene. Si-a propus sa continue procesul de modernizare a tuturor unitatilor scolare din judet.
Colegiul 8
Elena Stoica (PNL), Cristian Cucuian (PD-L), Iulian Iancu (PSD-PC), Constantin Agafitei (PNG-CD) si Iosif Laslau (PRM). Elena Stoica are avantajul sustinerii primarului de Comanesti, Viorel Miron, un garant al acesteia si care este foarte bine vazut de locuitorii localitatilor limitrofe Comanestiului. La aceasta se adauga bogata experienta in finante a candidatei liberale.
Colegiul 9
Corneliu Pricope (PNL), Bebe Coanda (PD-L), Viorel Hrebenciuc (PSD-PC), Ovidiu Ciolan Beraru (PNG-CD) si Ioan Grozavu (PRM). Liberalul Corneliu Pricope are avantajul tineretii si al faptului ca oamenii din acest colegiu il percep pe Hrebenciuc ca fiind cel care l-a tradat pe Ion Iliescu.
Colegiul 10
Cristian Cojocaru (PNL), Doina Melinte (PD-L), Gabriel Vlase (PSD-PC), Costel Asofiei (PNG-CD) si Dumitru Toma (PRM). Se vor intrece sportivul, multiplu laureat, luptator de profesie, cu o buna notorietate, debutantul politic, tinarul avocat liberal si „batrinul vulpoi”, Gabriel Vlase, hirsit in treburi politice. Batalia va fi acerba, dar liberalul are avantajul tineretii, al puterii de munca si mai ales este perceput de oameni ca fiind viitorul parlamentar care merge la Bucuresti sa munceasca, nu sa doarma, ca tinarul care vrea sa schimbe fata Parlamentului.
un cetatean a zis
Votati tinerii nu bosorogii , indiferent de culoarea politica
AlexBC a zis
De la Colegiul 2 n-am pe cine sa aleg. As fi ales de la Colegiul 1.