„Școala nu este doar pentru copii, ci și pentru părinți” – este motto-ul unui îndrăzneț proiect educațional lansat în acest an școlar de Centrul Județean de Resurse șI Asistență Educațională (CJRAE) Bacău, prin Centrul Județean de Asistență Psihoeducațională (CJAP) și derulat sub la fel de îndrăzneața denumire „A fi părinte, o afacere de inimă”.
Proiectul are ca scop „educarea” părinților, responsabilitate asumată de către profesorii consilieri școlari, cei din urmă plecând de la premisa că „meseria de părinte este frumoasă, dar și plină de provocări, iar pentru că nu există rețete pentru a reuși, orice părinte este nevoit să învețe cum să-și educe copiii din sfaturi, recomandări, modele”, acestea dovedindu-se însă, ulterior, nu de puține ori, nepotrivite.
“Astfel, CJRAE Bacău a gândit un program de consiliere și educație parentală care să vină în sprijinul părinților preșcolarilor și elevilor din învățământul preprimar, primar și gimnazial din județ, prin care, în urma unor întâlniri tematice, de informare și practică, părinții să capete cunoștințe și abilități necesare optimizării dezvoltării cognitive, sociale și emoționale a copiilor lor – a declarat directorul CJRAE, prof. Amalia Diaconu. Activitățile vor avea loc pe tot parcursul anului școlar în cadrul unor ședințe cu părinții, ateliere de lucru și întâlniri organizate de CJRAE, prin consilierii din unitățile de învățământ incluse în proiect”.
„Indiferent de vârstă, copiii noștri au nevoie de respect, comunicare, iubire necondiționată – a spus profesor consilier Rodica Doicescu, coordonator al proiectului la nivel județean. Profesorii consilieri școlari, angajati ai CJRAE Bacău, vor încerca în acest an, prin proiectul propus, să fie cât mai aproape și cât mai întru sprijin tuturor părinților din grupul țintă, pentru a deveni părinți «de inimă», părinți conștienți, informați și cu o atitudine asumată față de școală, față de sine, față de propriii copii în devenire”.
Proiectul, coordonat de prof. Rodica Doicescu, are ca echipă de implementare pe profesorii Mariana Crăciunescu, Diana Aprodu (CJAP Bacău) și profesorii consilieri școlari Elena Lepădatu (Grădinița cu program prelungit Nr. 24 Bacău), Alexandra Ciupercă (Grădinița cu program prelungit „Rază de soare” Bacău), Daniela Luca (Grădinița cu program prelungit Nr. 33 Bacău), Elena Merlușcă (Grădinița cu program prelungit Nr. 28 Bacău), Laura Coșa (Școala Gimnazială „Octavian Voicu” Bacău), Lenuța Antohe (Școala Gimnazială „Ion Luca” Bacău), Anca Temelie (Școala Gimnazială „Mihai Dragan” Bacău), Oana Timofte (Școala Gimnazială „Ion Creangă” Bacău), Rodica Bratu (Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Bacău), Ramona Cioarec (Școala Gimnazială „Spiru Haret” și Scoala Gimnazială „Alecu Russo” Bacău), Irina Popovici (Colegiul Național de Artă „George Apostu” Bacău).
mika a zis
Mediul rural exclus din acest proiect maret! Cum veti masura concret randamentul afacerii acesteia? Cum ati putea implementa acest proiect unor parinti care muncesc cu ziua prin sat si nu au timp de educatia copiilor ci doar de a le asigura hrana, caldura , eventual igiena personala?
Sau celor plecati din vari motive de langa copiii lor sa le cereti revenirea cand in satul lor nu au nicio o sansa de a munci langa familia lor ?
Se identifica, se identifica dar Concret nu se realizeaza nimic!
Vorbe si punctaje, imagine si amagire!!
Proiectul are ca scop “educarea” părinților, responsabilitate asumată de către profesorii consilieri școlari, cei din urmă plecând de la premisa că “meseria de părinte este frumoasă, dar și plină de provocări, iar pentru că nu există rețete pentru a reuși, orice părinte este nevoit să învețe cum să-și educe copiii din sfaturi, recomandări, modele”, acestea dovedindu-se însă, ulterior, nu de puține ori, nepotrivite.
Scopuri fara finalitati Vizibile!!