TENIS DE CÎMP: Singurul club care mai organizează turnee de tenis de cîmp în Bacău este Sport Club Municipal. Duminica trecută a început o nouă ediție a Cupei SCM, turneu de categoria a III-a. Chiar dacă vremea a fost neprielnică, adică a plouat cam tot timpul, au avut loc meciuri din cadrul primului tur întrucît concursul este programat pînă pe 27 mai, cînd vor avea loc finalele la cele șase categorii de vîrstă: 10 ani, 12 ani, 14 ani, 16 ani, 18 ani și seniori. Majoritatea participanților sînt de la cluburi din Bacău și din două județe limitrofe, Vrancea și Neamț, dar și din Suceava și Iași.
Organizator al acestui concurs este, bineînțeles, clubul gazdă, cel care va beneficia de un foarte important sprijin din partea Direcției pentru Sport a Județului Bacău (director Doina Melinte). DSJ va oferi cupe și diplome dar și premii în obiecte în valoare de circa 20 de milioane de lei. În ajutorul clubului băcăuan au mai sărit Primăria Bacău, SC Mileni, BNP Blăgan, Sildoras, BCIT, SCUT, Pambac, BCR, Allianz Țiriac, Confert. Arbitru principal este Constantin Bălașa, nu întîmplător pentru că se pricepe.
Băcăuanii se numără printre favoriții la podium
SCM Bacău și CSM Onești sînt cele două cluburi băcăuane ai căror sportivi se numără printre favoriții la ocuparea unui loc pe podium. Bristena Ștefănescu (categoria 10 ani), Georgiana Pătrașc, Raluca Pavel, Sebastian Erimicioiu (12 ani), Beatrice Păduraru, Ramona Surugiu (14 ani), Elora Dabija, Raluca Antoneac (18 ani), Gabriel Ciuntea (18 ani), Lucian Ciuntea (seniori), toți de la SCM Bacău, precum și oneștenii Ecaterina Oproiu și Andrei Mărcuț (ambii capi de serie), au mari șanse de a transpune în practică statutul de favoriți indicat de poziția lor în clasamentele FR Tenis.
Optimi și sferturi
Ieri au fost programate meciurile din cadrul optimilor de finală și din sferturile de finală, la categoriile mici de vîrstă, funcție de vreme și de durata partidelor. Dintre rezultatele înregistrate la acest turneu le menționăm, deocamdată, pe cele de la categoria 14 ani fete, una la care sînt înscrise șapte sportive. Astfel, Beatrice Păduraru (SCM Bacău) a cîștigat două meciuri, 6-2, 6-1 cu Ioana Smîntînă (Piatra Neamț) și 6-3, 6-1 cu Ramona Surugiu (SCM Bacău), iar Andreea Rusei (SCM Bacău) le-a învins pe Smîntînă (6-1, 6-1) și pe Surugiu (6-0, 6-0). Anca Isciuc (Roman) a trecut cu 6-4, 6-2 de Marola Diaconescu (Baia Mare) și a pierdut, 1-6, 1-6, meciul cu ieșeanca Alexandra Alexandru.
Alexandru cît încape
La categoria 14 ani, la care favorit principal este oneșteanul Andrei Mărcuț, s-au calificat în optimile de finală șapte jucători care au ca nume de botez Alexandru. Unul mai trebuia și se făcea de o jumătate. Din cîte se vede, acum 12 – 13 ani a fost un an bun pentru purtătorii numelui înainte amintit. Cinci dintre ei sînt ieșeni (Hortopan, Neaga, Conea, Ursu și Crețu), iar ceilalți doi sînt din Suceava (Marazin) și Piatra (Ciorap). Indiferent cîți de Alexandru și Alexandra sînt înscriși în concurs, cel mai mult contează cine va juca mai bine. Anul trecut s-au evidențiat cei din poză, între care Georgiana Pătrașc, Ecaterina Oproiu, Beatrice Păduraru, Elora Dabija, Gabriel Ciuntea. (Marius AMBROZIE)
Lasă un răspuns