– 33 de candidati bacauani au ramas nerepartizati, in timp ce aproape 40 de clase (1096 de locuri) au ramas neocupate in institutiile de invatamint liceal de stat din judetul Bacau
5232 de absolventi de clasa VIII-a au fost admisi in institutii de invatamint liceal de stat din judetul Bacau, dupa prima repartizare computerizata desfasurata vineri, 13 iulie, cu o zi mai devreme decat data indicata de metodologie.
In acelasi timp, 33 de candidati, toti din judetul Bacau, au ramas nerepartizati iar 1096 de locuri (40 de clase) au ramas neocupate. Procentul cel mai mare de acoperire dupa aceasta prima etapa de repartizare s-au inregistrat la specializari precum Estetica si igiena corpului omenesc (un total de 28 de locuri, toate ocupate), Stiinte sociale (504 locuri, 15 ramase neocupate dupa repartizarea computerizata), Filologie (504 locuri, 19 ramase neocupate), Turism si alimentatie (588 locuri, 36 neocupate), Comert (112 locuri, 9 neocupate), Stiintele naturii (560 locuri, 68 neocupate). O cerere mult mai scazuta, in raport cu numarul de locuri, au avut specializari precum Constructii, instalatii si lucrari publice (127 ocupate, dintr-un total de 308 libere) si Electronica automatizari (150 ocupate, din 364).
Repartizarea computerizata in licee se face pe baza mediilor de admitere (obtinute ca medii intre media de absolvire a claselor V – VIII si media la Evaluarea Nationala/Tezele cu Subiect Unic). In perioada 16 – 26 iulie, este programata depunerea dosarelor de inscriere a candidatilor, la scolile la care au fost repartizati.
A fost respinsa cu 8.34
Chiar daca anul acesta ultima medie de admitere in liceele bacauane a fost 3.30, candidati cu note mult mai mari au amas nerepartizati. In aceasta situatie se afla 36 de absolventi de clasa a VIII-a din judetul Bacau, cu medii de admitere intre 8.34 si 3.53.
Georgiana F., absolventa a Scolii cu clasele I – VIII Sascut, a ramas nerepartizata, in ciuda mediei de admitere de 8.34. Fata a absolvit clasele V – VIII cu media 9.78, la proba de limba si literatura româna de la Evaluarea Nationala a obtinut nota 9.15, insa la matematica nu a reusit sa scoata o nota mai buna de 4.65, astfel ca media finala de la examenul national, 6.90, i-a scazut sansele de a ajunge la liceul dorit.
„Antipa” si „Mangeron” au mai mult de jumatate din locuri neocupate
Dupa prima etapa de repartizare computerizata in institutiile de invatamint liceal de stat din judetul Bacau s-au ocupat aproape 187 de clase, dintr-un total de 226, scoase la admitere pentru anul scolar 2012 – 2013. Altfel spus, dupa prima etapa de admitere, aproape 18 la suta dintre locurile de clasa a IX-a din judet au ramas neocupate.
Cea mai alarmanta situatie este la Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron”, Colegiul Tehnic „Letea”, din Bacau, si la Liceul Tehnologic Hemeius, unde s-au ocupat mai putin de jumatate din numarul de clase a IX-a aprobate pentru anul scolar urmator, ceea ce pune in pericol posturile profesorilor care predau la aceste scoli. Sint urmate, cu procente de 39 si 37 la suta locuri neocupate, de Colegiul Sportiv “Nadia Comaneci”, Onesti, si Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Bacau.
Alte zece institutii de invatamint liceal din judet nu mai au ramas cu niciun loc liber pentru urmatoarele etape de admitere. Si-au ocupat toate clasele aprobate, dupa prima etapa de repartizare, Colegiul „Mihai Eminescu”, Colegiul National „Ferdinand I” Bacau, Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”, Colegiul National „Grigore Moisil” Onesti, Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare, Colegiul National „Vasile Alecsandri”, Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuta” Podu Turcului, Liceul Tehnologic „G.J.Cancicov” Parincea, Liceul Tehnologic Onesti si Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinesti.
In municipiul Bacau au mai ramas locuri libere la Liceul Tehnologic „Petru Rares”, Colegiul National Catolic „Sf. Iosif”, Colegiul Economic „Ion Ghica”, Colegiul „Grigore Antipa”, Colegiul „Henri Coanda”, Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen”, Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Colegiul Tehnic „Letea” si Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron”.
A doua etapa de admitere
Cea de-a doua etapa de admitere in invatamintul liceal de stat incepe pe 16 iulie, cu inscrierea candidatilor la liceele care organizeaza probe de aptitudini sau probe de varificare a cunostintelor de limba moderna sau materna.
In intervalul 16 – 20 iulie, candidatii care nu au participat la prima repartizare si cei care au ramas nerepertizati dupa prima etapa de admitere vor completa fisa cu optiuni. Pe 23 iulie va avea loc repartizarea computerizata a candidatilor din a doua etapa de admitere.
Clasamentul liceelor bacauane, dupa ultima medie de admitere
Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” din Bacau ramine in continuare in topul preferintelor absolventilor de clasa a VIII-a, institutia inregistrind in urma primei repartizari computerizate cea mai mare ultima medie de admitere de anul acesta, din judet: 9.23, la specializarea Filologie (profil Uman). La polul opus, cea mai mica medie de admitere din judetul Bacau a fost inregistrata la Liceul Tehnologic „J.M.Elias”, din Sascut: 3.30, la specializarea Agricultura (profil Resurse naturale si protectia mediului).
Clasamentul dupa ultima medie din judetul Bacau:
1.Colegiul National „Gheorghe Vranceanu” – 8.93 (Matematica – Informatica)
2. Colegiul National „Vasile Alecsandri” Bacau – 8.71 (Stiinte sociale)
3. Colegiul National Pedagogic „Stefan cel Mare” – 7.53 (Filologie)
4. Colegiul National „Grigore Moisil” Onesti – 7.20 (Matematica – Informatica)
5. Colegiul National „Ferdinand I” Bacau – 7.16 (Matematica – Informatica)
6. Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinesti – 7.04 (Stiinte sociale)
7. Colegiul „Mihai Eminescu” Bacau – 6.79 (Matematica – Informatica)
8. Colegiul National „Dimitrie Cantemir” Onesti – 6.53 (Matematica – informatica)
9. Colegiul National Catolic „Sf. Iosif” – 5.03 (Matematica – Informatica)
10. Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau – 4.80 (Economic)
11. Liceul Tehnologic „G.J. Cancicov” Parincea – 4.80 (Agricultura)
12. Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuta” Podu Turcului – 4.57 (Constructii, instalatii si lucrari publice)
13. Colegiul Sportiv „Nadia Comaneci” Onesti – 4.52 (Filologie)
14. Liceul Tehnologic Hemeius – 4.32 ( Protectia mediului)
15. Colegiul Tehnic „Letea” Bacau – 4.22 (Turism si alimentatie)
16. Liceul Tehnologic „Petru Rares” Bacau – 4.16 (Mecanica)
17. Colegiul Tehnic „Petru Poni” Onesti – 4.15 ( Mecanica)
18. Liceul Tehnologic Tg. Ocna – 4.07 ( Industrie Textila si pielarie)
19. Colegiul „Henri Coanda” – 4.03 (Matematica – Informatica)
20. Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comanesti – 3.97 (Fabricarea produselor din lemn/Electronica automatizari)
21. Colegiul Tehnic de Comunicatii „N.V.Karpen” – 3.95 (Electronica automatizari)
22. Liceul Tehnologic Onesti – 3.88 (Electric)
23. Colegiul „Grigore Antipa” Bacau – 3.87 (Protectia mediului)
24. Colegiul National „Costache Negri” Tg. Ocna – 3.86 (Stiinte ale Naturii)
25. Liceul Tehnologic Faget – 3.86 (Agricultura)
26. Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” – 3.79 (Mecanica)
27. Liceul Tehnologic Darmanesti – 3.76 (Mecanica)
28. Colegiul Tehnic „Grigore Cobalcescu” Moinesti – 3.72 (Mecanica)
29. Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacau – 3.68 (Constructii, instalatii si lucrari publice)
30. Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Onesti – 3.59 (Constructii, instalatii si lucrari publice)
31. Liceul Tehnologic Rachitoasa – 3.55 (Agricultura)
31. Colegiul Tehnic „Ion Borcea” Buhusi – 3.53 (Industrie textila si pielarie)
32. Liceul Tehnologic „J.M.Elias” Sascut – 3.30 (Agricultura)
Clasamentul dupa ultima medie din municipiul Bacau:
1. C. N. „Gheorghe Vranceanu” – 8.93 (Matematica – Informatica)
2. C. N. „Vasile Alecsandri” Bacau – 8.71 (Stiinte sociale)
3. C. N. Pedagogic „Stefan cel Mare” – 7.53 (Filologie)
4. C. N. „Ferdinand I” Bacau – 7.16 (Matematica – Informatica)
5. Colegiul „Mihai Eminescu” Bacau – 6.79 (Matematica – Informatica)
6. Colegiul Economic „Ion Ghica” Bacau – 4.80 (Economic)
7. C. T. „Letea” Bacau – 4.22 (Turism si alimentatie)
8. Liceul Tehnologic „Petru Rares” Bacau – 4.16 (Mecanica)
9. Colegiul „Henri Coanda” – 4.03 (Matematica – Informatica)
10. C. T. de Comunicatii „N.V.Karpen” – 3.95 (Electronica automatizari)
11. Colegiul „Grigore Antipa” Bacau – 3.87 ( Protectia mediului)
12. C. T. „Dumitru Mangeron” – 3.79 (Mecanica)
13. C. T. „Anghel Saligny” Bacau – 3.68 (Constructii, instalatii si lucrari publice)
ionel a zis
pacat,mare pacat ca a ajuns aici invatamantul romanesc! Elevii merg la scoala cand vor si daca vor,profesorii sunt exagerat de indulgenti(de fapt nu-i mai intereseaza nimic),sunt admisi in liceu elevi cu medii rusinoase(3,50!!!)numai ca profesorii sa nu-si piarda catedra etc.,samd…Exemple sunt multe,dar daca nu intereseaza pe nimeni…Inspectoratul scolar nu vede,nimeni nu vede,normal,daca sunt pusi in scaune politic nu pe competenta! Dar generatiile scoase de dvs.sunt zero.Asa sistem,asa profesori asa rezultat! SESIZATI-VA DOMNILOR PANA NU-I PREA TARZIU!!!!!!!!