Salamul de Sibiu Agricola Bacau a ajuns, in perioada iunie – iulie, o cota de piata de 28,9% in volum si detine pozitia de lider pe segmentul de comercializare a produsului Salam Sibiu pe piata din România. Cota de piata valorica a Salamului de Sibiu produs în Bacau – conform agentiei de cercetare de piata MEMRB Romania – este de 29,4%.
Evolutia cotei de piata la acest sortiment este marcata de o crestere semnificativa – spun producatorii -, în contextul în care în vara anului 2008, Salamul de Sibiu Agricola Bacau detinea o cota de 15,7% în volum si o cota valorica de 15,3%, raportate la total segment Salam de Sibiu. Vinzarile sortimentului Salam de Sibiu Agricola Bacau au crescut în iunie – iulie 2009 cu 16,2% în volum si cu 32% în valoare, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Craciunul vine cu produse noi
Salamul de Sibiu este produs la Fabrica de salamuri crude-uscate Salbac Dry Salami – companie din Grupul de Firme Agricola Bacau. „Aceasta performanta – spune directorul Salbac Dry Salamy, Alexandru Sautea – vine ca o rasplata pentru cele trei decenii de traditie în fabricarea acestui sortiment, a consecventei gustului si calitatii Salamului de Sibiu produs în Bacau. Cu siguranta, este si urmarea atentiei pe care o dam tuturor clientilor care ne onoreaza, permitindu-ne de peste 30 de ani sa-i numim «ai nostri»”. Catalin Marcuta, directorul national de vinzari al companiei a anuntat, in acest context, pasul urmator pe care il face Agricola pina la sfirsitul anului: „Sintem încintati de acest rezultat, pe care, dealtfel, îl asteptam, deoarece întreaga echipa de vinzari ne-am focusat mai bine pe cerintele pietii si ale clientilor nostri. De Sarbatori, pregatim o surpriza care va încinta adevaratii cunoscatori ai salamurilor crude-uscate, si anume un produs nou, inovator, unic pe piata din România”.
Salamul de Sibiu se fabrica, la Bacau, din 1976, dar acum doi ani Agricola a inaugurat noua fabrica, Salbac Dry Salami, cu o investitie de 4,5 milioane de euro. Noua fabrica are o capacitate de 1.200 de tone pe an. Specialistii de aici sustin ca reteta este traditionala, româneasca, în care ingredientele naturale sint pastrate într-o forma veritabila, fara adaosuri, numai din carne macra si slanina tare, îmbinate cu condimente traditionale, afumarea naturala cu lemn de esenta tare, iar stagionarea îndelungata si mucegaiul nobil utilizat concretizeaza gustul unic al acestui produs pretios. Perioada de maturare a salamulkui este de nu mai putin de 90 de zile. Istoria Salamului de Sibiu este strins legata de dezvoltarea zonelor agricole (fermele de crestere a porcilor, de productie a lactatelor si de cultivare a porumbului) din jurul Bacaului. Zona de productie este dominata de succesiunea formelor de relief specifice zonei colinare, unde dealurile sint intrerupte de vaile largi ale riurilor Siret si Bistrita, in care traditia cresterii animalelor dateaza de secole, intii in gospodariile taranesti, apoi din ce in ce mai mult in regim industrial, in unitati specializate. In aceasta zona de productie sint specifice iernile friguroase si verile secetoase, elemente de clima propice pentru obtinerea acestui tip de salam crud-uscat mucegait.
next a zis
A fost un ” razboi” intre firme pentru marca salam de Sibiu transat in fata instantelor de judecata unei anumite societati comerciale. Agricola nu este societatea cvare are dreptul exclusiv de fabricatie a produsului respectiv.
vip a zis
oricum nu mananca mai nimeni „zgarciurile” de la agricola , vandute drept salam !!