Agricola Bacau lanseaza gama de produse refrigerate din carne de pasare „Rasfat la gratar”, in urma unei investitii de aproximativ 70.000 de euro, oferind astfel o solutie rapida pentru organizarea unui gratar la iarba verde. „Strategia Agricola pentru anul in curs vizeaza innoirea portofoliului de produse in acord cu necesitatile reale ale consumatorului – spune Vasile Roman, directorul fabricii Europrod a grupului. «Rasfat la gratar» este special creata pentru petrecerea timpului liber in anotimpul cald, disponibila in cinci sortimente distincte, cel mai des preferate de consumatori: frigarui asortate, pulpe de pui dezosate, piept dezosat feliat, aripioare de pui, ciocanele de pui, toate gata de pus pe gratar”.
Pentru aroma incofundabila carnii la gratar, produsele „Rasfat la gratar” sint lasate la macerat in condimentele cele mai potrivite, timp de sase ore, la o temperatura cuprinsa intre zero si 4°C. Frigaruile de pui au aroma condimentelor specifice gratarului, in care se distinge boiaua de ardei dulce, care confera, alaturi de legumele asezonate (ceapa, ardei) un gust unic acestui produs. Pulpele dezosate pentru gratar sint condimentate mai accentuat, cu ierburi aromate si dulci, iar la final sint presarate cu oregano. Aripioarele de pui sint condimentate cu ierburi aromate, iar pieptul de pui feliat este transat in felii subtiri, tip snitel, carora li se adauga arome discrete, care ofera produsului un plus de distinctie. La ciocanelel de pui, aroma este una mediteraneeana, iar rozmarinul aduce un plus de savoare. „Aceasta vara se anunta una caniculara, astfel ca tot mai multi romani vor alege sa iasa in natura, impreuna cu familia sau cu prietenii. Ne asteptam ca gama sezoniera Rasfat la gratar sa ne aduca un plus in vinzarile celor cinci sortimente mentionate de 15%” – a precizat Sorana Ciutacu, director de vanzari la Europrod.
Produsele din gama „Rasfat la gratar” trec prin mai multe etape de pregatire pina sa fie gata de pus pe jar: materia prima refrigerata este atent selectionata, malaxarea carnii ajuta la fragezire si la insusirea aromelor condimentelor naturale, macerarea este foarte importanta in conditiile in care carnea pentru gratar nu se pregateste ad-hoc, formarea definitiveaza produsul ca atare (de exemplu, la frigarui se transeaza si se introduc bucatile pe batul de bambus), iar ambalarea se face in tavita cu folie cryofilm si manson personalizat. Noua gama de produse este disponibila in retelele de tip supermarket si hypermarket, dar si in reteaua de magazine proprii a Agricola Bacau.
In primul trimestru din 2010, categoria semipreparate si produse pre-gatite din carne, obtinute la Europrod, a inregistrat o crestere in volum a vinzarilor cu 23% si o crestere valorica de 17,1%. Europrod este lider de piata in segmentul semipreparate din carne, cu o cota volumica de 34% (sursa: MEMRB Romania). La nivelul Grupului, Agricola si-a bugetat o crestere a cifrei de afaceri pentru anul 2010 cu aproximativ 17%, cu o marja neta de 3,5 – 4%, in conditiile in care piata va accepta inevitabilele cresteri de preturi.
gabriela a zis
I-a sa vezi de-acum ce de carne stricata vor baga la acest sortiment ca e mai usor sa-i iei mirosul cu condimente.La inceput cred ca nu o vor face ca sa-si cistige increderea clientilor dar dupa vre-o luna cind produsul v-a fi cunoscut atunci sa vezi surprize!!!!(mai dau de munca si farmaciilor ca doar trebuie sa consumam sa ridicam economia)