Pe data de 31 octombrie 2011, în Sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, au avut loc alegeri pentru noua conducere a Consiliului Judeţean al Elevilor Bacău. La eveniment au luat parte cei 33 de preşedinţi de Consilii Şcolare ale Elevilor proaspăt aleşi în urma alegerilor democratice din instituţiile de învăţământ, desfăşurate în perioada 11-21 octombrie 2011. De asemenea, la alegerea noului Birou Executiv al CJE Bacău au luat parte vechii membri ai Biroului Executiv al CJE Bacău, cei care de altfel au fost şi membrii comisiei de organizare şi validare a alegerilor, dar şi Florin Lazăr, inspector şcolar general şi Teodora Craus, inspector şcolar general adjunct.
Noii preşedinţi ai Consiliilor Şcolare au avut posibilitatea de a candida pentru funcţiile din Biroul Executiv, înscriindu-şi candidatura pe baza unui dosar care a conţinut, printre altele, un plan de activităţi şi o strategie de dezvoltare a Consiliului Judeţean al Elevilor Bacău, singura structură reprezentativă activă a elevilor din judeţ.
În prima parte a întâlnirii, membrii seniori ai Biroului Executiv au informat participanţii cu privire la ceea ce reprezintă Consililiul Naţional al Elevilor, ce sarcini au noii membri aleşi şi ce activităţi au de continuat noii lideri.
Fostul prim-vicepreşedinte al CJE Bacău, Cristian Ghingheş, le-a transmis candidaţilor şi noilor membri aleşi că „Este foarte important ca voi să vă implicaţi în viaţa şcolară bacăuană, să reprezentaţi interesele elevilor care v-au trimis aici, să organizaţi periodic activităţi care să implice cât mai mulţi tineri şi să menţineţi nivelul organizaţiei noaste la fel de sus ca până acum.”
Fiecare dintre cei 6 candidaţi pentru funcţia de preşedinte a avut la dispoziţie 15 minute pentru a-şi prezenta discursul şi pentru a răspunde la întrebările venite din partea membrilor Consiliului Judeţean ala Elevilor Bacău. Procesul de vot a fost asistat de către observatorii externi Radu Alexandra şi Proca Laura din partea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacau, respectiv de Rotaru Ramona din partea Fundaţiei de Sprijin Comunitar.
În urma alegerilor, noul Biroului Executiv al Consiliului Judeţean Bacău are următoarea componenţă:
Preşedinte: Şerboteiu Cosmin (Colegiul Naţional ”Grigore Moisil” Onești);
Prim-vicepreşedinte: Peptine Anca-Ionela (Colegiul Naţional “Ferdinand I” Bacău);
Vicepreşedinte: Botez Anamaria Mădălina (Liceul cu Program Sportiv Bacău);
Vicepreşedinte: Lehănceanu Bianca-Mihaela (Liceul „Alexandru Vlahuță” Podu-Turcului);
Secretar: Gherghel Ioana (Colegiul Naţional de Artă “George Apostu” Bacău);
Secretar: Floria Dragoş (Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Onesti).
De asemenea, pe ordinea de zi a şedinţei de luni, 31 octombrie 2011, s-a aflat şi desemnarea responsabililor pe departamente:
Concursuri şcolare şi extraşcolare: Tomozei Maria-Angela (Colegiul Naţional Costache Negri Tg. Ocna);
Cultura, educaţie şi programe şcolare: Teodora Abaza (CN. ”D. Cantemir” Onesti);
Sport şi programe tineret: Damean Dan (C.T. Anghel Saligny Bacău)
Avocatul elevului: Bianca Marin (Liceul cu Program Sportiv „Nadia Comăneci” Oneşti);
Mobilitate, informare, formare şi consiliere: Georgiana Merluşcă (CT. D. Ghika Comăneşti);
Departamentul pentru elevii basarabeni: Codreanu Pavel (Colegiul Teoretic „Mihai Eminescu” Bacău);
Gestionarea bugetului: Radu-Marian Botez (Colegiul Economic “Ion Ghica” Bacău).
Prima şedinţă a noului Consiliul Judeţean al Elevilor Bacău va avea loc săptămâna viitoare, aceasta având pe ordinea de zi organizarea şi comunicarea internă, respective continuarea activităţilor demarate de vechiul Birou Executiv al CJE Bacău condus de Adriana Bora.
Printre proiectele de viitor ale Consiliului Judeţean al Elevilor Bacău se regăsesc Programul de formare a Consiliului Naţional al Elevilor, crearea unui cenaclu literar şi a unui post de radio, organizarea unui concurs de talente împreună cu Casa de Cultură „Vasile Alecsandri” Bacău, demararea unei noi ediţii a programului „Top School” în colaborare cu Asociaţia “Eurocivica”, dar şi constituirea a doua structuri paralele, una pentru Consiliile şcolare ale Elevilor de la gimnaziu, iar cealaltă destinată elevilor implicaţi în activităţile desfăşurate de către Cluburile şi Palatele copiilor.
Lasă un răspuns