Proprietarul unui restaurant a fost sanctionat de catre inspectorii sanitari pe motiv ca in rindul salariatilor din unitate se aflau persoane bolnave. In urma unui control de rutina derulat de echipele Directiei de Sanatate Publica (DSP) Bacau la inceputul acestei luni, acestea au descoperit ca intr-un restaurant din Buhusi, in rindul angajatilor, se aflau la munca persoane bolnave sau convalescente de boli tranmisibile, motiv pentru care angajatorul a fost sanctionat, conform legii, cu nu mai putin de 3.000 lei. In aceeasi perioada, in alte unitati de alimentatie publica din judet, in special din Bacau si Onesti, echipele DSP Bacau au constatat si alte abateri de la normele igienico-sanitare, precum transportul sau depozitarea alimentelor in conditii improprii, neefectuarea si neintretinerea curateniei in spatiile de lucru, neintretinerea igienei instalatiilor sanitare sau organizarea deficitara a procesului de productie. „Printre societatile sanctionate se numara Bilmaxipan -laborator de patiserie din Onesti, Interbrand Marketing Bacau, Pantera Diuma – magazin alimentar din Bacau, Sandinvest SRL Bacau- fast-food sau Sabiex-Com SRL Buhusi”, a precizat Marinela Pascu, purtator de cuvint DSP Bacau. Valoarea totala a amenzilor aplicate in urma verificarilor s-a ridicat la 19.800 lei. (Madalina ROTARU)
Lasă un răspuns