Zeci de operatori economici bacauani au fost amendati de la inceputul anului de catre inspectorii sanitar-veterinari pentru deficiente aparent banale: etichetarea produselor. Cu toate acestea, atrag atentia reprezentantii Directiei Sanitare-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau, etichetarea necorespunzatoare reprezinta o incalcare evidenta a drepturilor consumatorilor, informatii lipsa de pe etichetele produselor alimentare in special, informatiile false sau incomplete putind avea ca efect, odata consumate aceste produse, punerea in pericol a sanatatii publice.
„Numarul de sanctiuni aplicate echipele de control sanitar-veterinare pentru deficiente de etichetare este, in medie, de 5-6 pe luna. Neregulile cele mai frecvent intilnite la capitolul etichetarea produselor sint lipsa datelor de informare la comercializarea alimentelor in vrac, lipsa datelor de identificare a producatorului – societatea, adresa unitaii, marca de identificare, etichete cu stersaturi si modificari, etichete rupte, deteriorate.
Atentionam consumatorii, ca in momentul cumpararii de produse alimentare, sa verifice foarte atent eticheta produsului si in special data expirarii, temperatura de depozitare a produsului, componentele produsului”, a comunicat dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvint DSVSA Bacau. Potrivit legii, reaminteste acesta si agentilor economici bacauani, deficientele de etichetare se sanctioneaza din punct de vedere sanitar-veterinar, cu amenda de la 600 lei la 1.200 lei in cazul persoanelor fizice, respectiv cu amenda de la 2.000 lei la 10.000 lei, in cazul persoanelor juridice. (Madalina ROTARU)
Lasă un răspuns