Igiena precara a spatiilor de lucru, produse alimentare depozitate necorespunzator, echipamente de lucru neigienizate sint citeva dintre deficientele pentru care 14 agenti economici din judet au fost recent sanctionati de inspectorii sanitar-veterinari bacauani. Acestia au controlat in intervalul 28 februarie – 10 martie, 66 de unitati economice, cele mai multe verificari fiind realizate la capitolele igiena veterinara si siguranta alimentelor. „S-au efectuat verificari in tirguri, depozite frigorifice, unitati de procesare peste, abatoare de pasari, macelarii, carmangerii, dar si cantine scolar, unitati de patiserie si cofetarie, precum si in baruri, acestea din urma, in cadrul unei actiuni comune cu Sectia 1 Politie Bacau. A fost, de asemenea, verificat modul de productie si comercializare a produselor traditionale. Au fost gasite deficiente pentru care s-a impus sanctionarea contraventionala a operatorilor, dar si abateri minore pentru care s-au dat doar avertismente. In domeniul bunastarii animalelor au fost, de asemenea, efectuate verificari, principala abatere depistata fiind neindeplinirea conditiilor specifice a mijloacelor de transport animale”, a spus dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvint Directia Judeteana Sanitara-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau. Potrivit acestuia, cuantumul amenzilor aplicate s-a ridicat la 10.400 lei. In contextul in care se apropie si Sarbatorile Pascale, reprezentantii DSVSA Bacau reamintesc operatorilor economici din domeniul industriei alimentare, precum si micilor producatori din domeniul produselor traditionale ca participarea la tirguri si expozitii cu vinzare specifice este conditionata de detinerea autorizatiei veterinare de functionare sau a documentelor de inregistrare eliberate de o autoritate veterinara. (M. Rotaru)
Lasă un răspuns