Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea şi Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul I.G.P.R. – D.C.C.O. şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române, au destructurat trei grupuri infracţionale organizate, specializate în săvârşirea de fraude informatice şi înşelăciuni pe site-urile de comerţ electronic.
În fapt, se reţine că, începând cu anul 2006, cele trei grupări infracţionale organizate au acţionat pe teritoriul mai multor state – Spania, Italia, Franţa, Noua Zeelandă, Danemarca, Suedia, Germania, Austria, Statele Unite ale Americii, Canada, Elveţia, organizând licitaţii frauduloase prin intermediul internetului.
Până în prezent au fost identificate peste 800 de victime, prejudiciul produs fiind de aproximativ 800.000 euro.
În cursul zilei de 06.04.2010, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au fost efectuate 101 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti – 31 şi în judeţele Vâlcea – 41, Teleorman – 12, Timiş – 4, Argeş, Prahova, Braşov, Constanţa, Dolj, Giurgiu, Suceava, Botoşani, Bacău -1.
Simultan cu acţiunea procurorilor D.I.I.C.O.T. au fost efectuate 10 percheziţii domiciliare în Cehia – Praga, fiind vizaţi alţi membri ai grupărilor infracţionale organizate.
La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –Biroul Teritorial Vâlcea au fost conduse pentru audiere 70 de persoane.
La acţiune au participat 300 de poliţişti şi 400 de jandarmi, din care 260 de luptători din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au colaborat cu ofiţerii FBI şi Secret Service, din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.
Acţiunea de astăzi este cea mai importantă operaţiune realizată de procurorii D.I.I.C.O.T. şi ofiţerii de crimă organizată în cursul anului 2010, aceasta vizând în principal documentarea probatorie a activităţii celor mai importante grupări infracţionale organizate, care acţionau în municipiul Bucureşti, în Vâlcea – Drăgăşani şi Teleorman – Alexandria, zone cunoscute cu potenţial criminogen deosebit în materia cyber-criminalităţii.
SURSA: Comunicat DIICOT
daaaaa a zis
dadadada