• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

Cotidian de știri și investigații

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Actualitate / Andrei Hrebenciuc şi-a recunoscut faptele și cere să fie judecat prin procedură simplificată

Andrei Hrebenciuc şi-a recunoscut faptele și cere să fie judecat prin procedură simplificată

Ziarul de Bacau 8 iunie 2015 3 comentarii

LikeShare

Andrei Hrebenciuc, judecat în dosarul retrocedării ilegale de păduri, a cerut, vineri, prin avocatul său, să fie aplicată în cazul său procedura simplificată, după ce şi-a recunoscut faptele de care este acuzat de procurorii anticorupţie.
Andrei Hrebenciuc

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) urmează să decidă în 23 iunie dacă Andrei Hrebenciuc va fi judecat prin procedură simplificată. Potrivit Codului de procedură penal, procedura simplificată se aplică atunci când o persoană implicată într-un dosar penal semnează un acord de recunoaştere a vinovăţiei.

„Acordul de recunoaştere a vinovăţiei are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi priveşte felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia”, conform articolului 479 din Codul de procedură penală. Conform legii, acest acord se poate încheia numai cu privire la infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a închisorii de cel mult şapte ani.

În dosarul retrocedării ilegale de păduri au fost trimişi în judecată fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, fostul deputat Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane.

Astfel, sunt judecaţi Gheorghe Paltin Sturdza, beneficiarul a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău, judecătorul Lorand Andras Ordog, de la Tribunalul Covasna, şeful Romsilva, Adam Crăciunescu, judecătoarea Anca Roxana Adam, de la Tribunalul Braşov, soţia lui Ioan Adam, Dan Costin Bengescu, Iosif Kadas, Sorin Ion Iacob, Jănică Poenaru, Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătăşel, Rodica Gabriela Zaharia şi Iulian Durlan.

Părţi civile în dosar sunt statul român, prin Ministerul Finanţelor, şi persoana fizică Alina Suciu.

Potrivit anchetatorilor, Viorel Hrebenciuc, Adam, Sturdza şi Bengescu sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional prin care urmăreau să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea funcţiilor. Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani. Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienţa banilor. Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.

Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam
Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam

Viorel Hrebenciuc este cercetat în continuare într-un dosar desprins din cel al retrocedărilor, pentru instigarea deputaţilor Ilie Sârbu şi Dan Şova la traficarea influenţei şi instigare la cumpărare de influenţă a lui Dan Şova.

În 21 octombrie 2014, Viorel Hrebenciuc şi-a dat demisia din Camera Deputaţilor, după ce DNA a solicitat încuviinţarea arestării sale preventive, în dosarul retrocedărilor.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a primit, în 23 ianuarie, demisia din calitatea de deputat a social-democratului Ioan Adam. În 2 februarie, Camera Deputaţilor a luat act de demisia lui Ioan Adam.

Conducerea PNL a decis, în 23 ianuarie, excluderea din partid a senatorului Tudor Chiuariu, prin procedura radierii, după ce liberalul a fost condamnat în urmă cu un an pentru fapte de corupţie, într-un alt dosar, iar procurorii DNA Braşov l-au trimis în judecată în dosarul retrocedării ilegale de păduri. (mediafax.ro)

LikeShare

Din categoria: Actualitate, Top Story Etichete: Andrei Hrebenciuc, DNA Brasov, dosarul retrocedarilor, justitie, viorel hrebenciuc

Reader Interactions

Comentarii

  1. vlad a zis

    9 iunie 2015 la ora 3:18 pm

    Pe lista celor cu dosare penale in speta cu retocedarea celor 43 000 ha se afla si bacauanii : dep. Vlase si dir. Ghelasa de la directia silvica. Asta, asa, impotriva uitarii si a omisiunilor vostre…

    Răspunde
  2. vlad a zis

    9 iunie 2015 la ora 3:22 pm

    Dar Vlase si cu Ghelasa au diparut din lista sau omisiunea v-a fost impusa?

    Răspunde
  3. padurar a zis

    10 iunie 2015 la ora 4:29 pm

    La TG Ocna se fac multe lucruri necurate cu sprijinul si cunostinta conducerii directiei silvice. Trebuie cercetati toti din conducere pt ca pestele se impute de la cap.

    Răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Ultimele articole

Umbrărescu a mobilizat 800 de muncitori pe tronsoanele 3 și 4 ale drumului expres Craiova – Pitești

VIDEO – ALERTĂ 112! Trei bagaje suspecte, pe o stradă din Bacău – UPDATE

Profesorii resping acordul lui Iohannis: „Am mai semnat acorduri care nu au fost respectate”. Ce se întâmplă cu înscrierea la BAC

Medici noi, specializați pe chirurgie vasculară, la Spitalul Județean Bacău

O violonistă de la Filarmonică și un afacerist condamnat pentru șpagă iau 20 de milioane de lei de la Primăria Bacău pentru o pistă de biciclete

Containere FDC angajează asistent manager – contabilitate primară – transporturi

5 mai 2023

Containere FDC angajează electricieni, sudori, tâmplari PVC

5 mai 2023

Locuri de muncă CONTAINERE FDC: sudor, lăcătuș confecții metalice, operator Abkant, electrician, instalator, vopsitor, tâmplar PVC, muncitor finisaje (parchet laminat, rigips), muncitor necalificat/semicalificat.

8 martie 2023

Locuri de muncă la SOMA Bacău: mecanic auto, sudor, șofer și lucrător operativ pentru autocompactoare

23 februarie 2023

Ultimele comentarii

  • Florinus la VIDEO – ALERTĂ 112! Trei bagaje suspecte, pe o stradă din Bacău – UPDATE
  • Veteranul la O violonistă de la Filarmonică și un afacerist condamnat pentru șpagă iau 20 de milioane de lei de la Primăria Bacău pentru o pistă de biciclete
  • Ana la Profesorii resping acordul lui Iohannis: „Am mai semnat acorduri care nu au fost respectate”. Ce se întâmplă cu înscrierea la BAC
  • lautarul la O violonistă de la Filarmonică și un afacerist condamnat pentru șpagă iau 20 de milioane de lei de la Primăria Bacău pentru o pistă de biciclete
  • Trompeta Bacaului la Profesorii resping acordul lui Iohannis: „Am mai semnat acorduri care nu au fost respectate”. Ce se întâmplă cu înscrierea la BAC

Cabinet parlamentar

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale

Cabinete parlamentare PNL

Trafic Ziarul de Bacău · Copyright © 2023 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău