• căldura toropitoare din ultimele zile a umplut la refuz plajele ștrandurilor din Bacău
Potop de lume a năvălit în aceste zile pe plajele ștrandurilor de agrement din municipiul Bacău. Arșița dogorîtoare ce a coborît peste oraș i-a determinat pe mii de băcăuani să caute cu disperare umbra copacilor și răcoarea apei din bazinele ștrandurilor de agrement. Cea mai căutată este Insula de agrement. Și asta pentru că spațiul ce se întinde pe aproape e 12 hectare este frumos îngrijit și curat, băncile sînt proaspăt vopsite în culori vii și atăgătoare, gazonul este bine îngrijit și gardurile vii proaspăt tunse. Vasile Buțurcă, directorul Direcției de Spații Verzi și Salubritate din cadrul Primăriei Bacău, spune că, față de anul trecut, în acest an au fost aduse îmbunătățiri la sistemul de irigații pentru iarba de pe gazon și la plaja de nisip amenajată pe malul Bistriței. Totodată, cei care trec porțile acestei oaze de verdeață au la dispoziție în jur de douăzeci de bărci ce pot fi închiriate, o hidrobicicletă, pot să joace volei pe plaja de nisip ce este amenajată pe malul rîului sau să joace tenis pe terenul amenajat în incinta Insulei. Anul acesta, tariful de intrare este de 2.500 de lei pentru copiii și de 5.000 de lei pentru adulți. Marea nemulțumire a celor care administrează acest spațiu este lipsa de civilizație a celor ce vin să-și petreacă aici timpul liber. Seara, spațiul verde rămîne în urma lor plin de hîrtii și resturi alimentare, iar iarba este arsă de la grătarele ce sînt improvizate direct pe iarbă, deși este amenajat pe una dintre terase un grătar ce poate fi folosit gratuit de oricine. Anul acesta, accesul cîinilor și al bicicletelor nu este permis nici pe Insula de Agrement, nici la Ștrandul Tineretului.
Și la Ștrandul Tineretului sînt în aceste zile mulți vizitatori. Cei mai mulți sînt tineri care nu rezistă ispitei de a face o baie în bazin.
Pentru umplerea lor se folosește apă potabilă de la rețeaua
orașului, care se schimbă odată la trei zile. Tariful de intrare este de 5.000 de lei pentru copii și 10.000 pentru adulți. Pentru amenajarea acestor spații au fost puse la bătaie în acest an aproape zece miliarde de lei. Doar o mică parte din aceste cheltuieli este recuperată, însă, din încasările care se fac pe tot parcursul sezonului estival. (E. SOLOMON)
Lasă un răspuns