Doar o singură zi a mai rămas pînă cînd, pe iazul de la Antohești, se va da startul în cea de-a treia ediție a „Cupei Presei” la pescuit sportiv. Pentru cei 40 de concurenți, care vor reprezenta 20 de redacții, pregătirile au intrat pe ultima turnantă. Se fac pronosticuri, se caută momeala potrivită, se formează echipele. Deja, firmele organizatoare, SC Soma SRL și Societatea Vînătorul și Pescarul Sportiv, sînt pe punctul de a definitiva pregătirile. Cortul a fost amplasat, tancul cu berea Coroana a ajuns la Antohești, iar vinul, țuica și gustarea de după sînt pe drum. Toată această mare desfășurare de forțe nu ar fi fost posibilă fără ajutorul unor firme ca: Selena, Esox, Albrau- Bere Coroana, Inter Tour, European Drinks, Pescarul Român, Răducan Ion, director general Pambac, în nume propriu și a firmei pe care o conduce, Clinica Chinovet, prin doctorul Florin Velisar, Ro Cond, Abis Design, SC Luvis, Neștian Costică, Crizantema, Societatea de Asigurări Unita, Verena Trans, SC Copanex – distribuitor de pește proaspăt și congelat, și Florăria Maria din Piața Centrală.
Regulamentul concursului este clar pentru toată lumea. Fiecare echipă va fi formată din doi concurenți, care vor putea pescui cu două ustensile, respectiv două lansete sau o undiță și o lansetă. Premiile se anunță deosebit de atrăgătoare și constau într-un tort, cine romantice la Restaurantul „Cardinal”, care se va inaugura pe 26 octombrie, în municipiul Bacău, produse din piele, costume impermeabile pentru pescuit, cupe de marmură, diplome, și bineînțeles, nelipsita lingură de lemn.
Monștrii de la Antohești
Pentru cei care vin pentru prima oară la Antohești, spiritul de colegialitate ne împinge să facem o scurtă prezentare. Ferma este situată la 35 de kilometri de Bacău, pe drumul județean Bacău- Izvorul Berheciului – Podu Turcului. Iazul are o suprafață de circa zece hectare, cu o adîncime medie de un metru și jumătate. Iazul a fost populat acum doi ani cu circa 3.000 de bucăți de crap, cu greutăți cuprinse între 500 de grame și un kilogram, o tonă de caras, 63 de reproducători de crap, între cinci și 15 kilograme, precum și exemplare de cosaș, somn și șalău. Anul trecut au mai fost introduse două tone de caras cu o greutate de un sfert de kilogram, care între timp au mai crescut și abia așteaptă să vadă lumina zilei. La ora actuală este una din puținele ferme din Moldova unde pescuitul recreativ cu taxă reprezintă activitatea principală. Captura anului o reprezintă un crap de zece kilograme, prins în această vară. Conducerea fermei este asigurată de inginerul Florin Albu, specializat în Marea Britanie în probleme de pescuit sportiv și activități recreative. Taxa de pescuit este de 150.000 de lei pe zi. Printre facilitățile oferite se numără șase locuri de cazare, posibilitate de parcare și de campare, grătar și bucătărie cu toată dotarea necesară.
Lasă un răspuns