• Skip to primary navigation
  • Skip to secondary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Despre
  • Contact
  • Arhiva 2002-2008
  • Publicitate
  • Anunțuri în Ziarul de Bacău
  • Newsletter
  • Locuri de muncă

Ziarul de Bacău

Cotidian de știri și investigații

  • Top Story
  • Actualitate
  • Politică
  • Dosar
  • Economie
  • Educatie-Cultura
  • Expert
  • Foto Video
  • Anunțuri
Ești aici: Acasă / Top Story / Au început înscrierile la masterul universitar „Controlul și monitorizarea calității mediului”

Au început înscrierile la masterul universitar „Controlul și monitorizarea calității mediului”

Ziarul de Bacau 18 iulie 2016 Lasă un comentariu

LikeShare

In perioada 11-29 iulie au loc inscrierile la masterul universitar „Controlul si monitorizarea calitatii mediului” din cadrul Facultatii de Inginerie, Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacau. In sesiunea de admitere iulie 2016 au fost scoase la concurs un numar de 15 locuri bugetate (fara plata) si 35 cu plata (2000 lei/an I si 2200 lei/an II). In ultimii ani, o parte din studentii care au urmat acest master au avut posibilitatea sa efectueze stagii de pregatire la universitati din Spania si Portugalia. Altii au ales o cariera in cercetare, fiind acum doctoranzi.
Lab1
Studentii masteranzi pot beneficia de burse de studiu si/sau burse sociale conform reglementarilor legislative in vigoare. Bursele se acorda in functie de rezultatele obtinute la examene.

Masterul universitar „Controlul si monitorizarea calitatii mediului” este un program de studii interdisciplinar, derulat pe o perioada de 2 ani, creat pentru a acoperi nevoile absolventilor unei game largi de domenii de licenta care doresc competente sporite sau sa isi dezvolte o carieră in domenii legate de controlul calitatii mediului. Pentru aceasta, studentii au la dispozitie un plan de studii bazat pe numeroase aplicatii practice, posibilitatea de a se implica in activitati de cercetare si o bună oportunitate de a studia la universitati partenere din Spania si Portugalia.

Cursurile propuse, bazate de multe ori pe studii de caz sau pe alte aplicatii practice sunt sustinute de cadre didactice cu o bogata experienta profesionala, specialisti in diferite domenii ale ingineriei si protectiei mediului, experti recunoscuti la nivel national si international prin articolele stiintifice publicate in reviste de prestigiu si prin colaborarile din cercetare in domenii de actualitate. Participarea la cursuri si activitati practice interdisciplinare este facilitata in mod special pentru cei care lucreaza. Orarul este organizat astfel incat sa permita cursantilor derularea activitatilor lor curente (cursurile incep, de obicei, dupa ora 16).
Lab2
Masterul se adreseaza și celor care lucreaza deja in domeniul protectiei mediului si doresc sa isi completeze sau actualizeze cunostintele de specialitate, cadrelor didactice care predau disciplina Protectia mediului, dar si celor care doresc un loc de munca in domeniu. Domeniul protectiei mediului este unul de perspectiva, avand in vedere nevoie sporita de a asigura calitatea si integritatea mediului inconjurator.

Cateva optiuni pentru o cariera in domeniu sunt urmatoarele: sef statie epurare ape reziduale; cercetător in ecologie si protectia mediului; asistent de cercetare in ecologie si protectia mediului; analist de mediu; tehnician in protectia mediului; evaluator si auditor de mediu; manager al sistemelor de management de mediu; auditor de mediu; responsabil de mediu; inspector protectia mediului; specialist in managementul deseurilor.
masterat (1)
”Impreuna cu colegii care predau la acest master cautam in permanenta ca acesta sa se dezvolte si sa se adapteze nevoilor studentilor nostri. Satisfactia lucrului bine facut este data de studentii care vin sa lucreze suplimentar in laborator și mai ales de cei care au ales sa continue studiile in domeniu si dupa terminarea masterului. In calitate de conducator de doctorat este o bucurie sa vad cum acestia se maturizeaza din punct de vedere profesional alaturi de noi”, a precizat prof.dr. Gabriel Lazar, coordonatorul programului de master.

Programul de studiu este acreditat sa functioneze de catre Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. La ultima evaluare a Agenției Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), specializarea a primit cel mai inalt calificativ – Incredere (http://master-cmcm.webnode.ro/acreditare-aracis/).

Cei care doresc sa se inscrie au la dispozitie informatii generale pe situl universitatii http://www.ub.ro/academic/admitere si informatii specifice despre acest program pe site-ul http://master-cmcm.webnode.ro/.
masterat (2)

LikeShare

Din categoria: Educatie-Cultura, Top Story Etichete: admitere 2016, Facultatea de Inginerie, Gabriel Lazar, studii universitare de master, Universitatea Vasile Alecsandri

Reader Interactions

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bara principală

Ultimele articole

Foto – Surpriză pentru copiii din Gârleni! De 1 iunie, Parohia și voluntarii din comună au adus bucurii celor mici

Anunț public

Bărbat din Bacău, prins beat și fără permis în timp ce conducea un moped prin comuna Roșiori

Accident cu 4 victime, între care un copil, la Hanul Măgura

Un bărbat din Berzunți a fost bătut măr, în propria casă, de doi adolescenți

Video de colecție cu Bacăul, în anul 1961: „Blocuri moderne, aliniindu-se de-a lungul străzilor largi asfaltate”

Containere FDC angajează asistent manager – contabilitate primară – transporturi

5 mai 2023

Containere FDC angajează electricieni, sudori, tâmplari PVC

5 mai 2023

Locuri de muncă CONTAINERE FDC: sudor, lăcătuș confecții metalice, operator Abkant, electrician, instalator, vopsitor, tâmplar PVC, muncitor finisaje (parchet laminat, rigips), muncitor necalificat/semicalificat.

8 martie 2023

Locuri de muncă la SOMA Bacău: mecanic auto, sudor, șofer și lucrător operativ pentru autocompactoare

23 februarie 2023

Ultimele comentarii

  • Elena la Video de colecție cu Bacăul, în anul 1961: „Blocuri moderne, aliniindu-se de-a lungul străzilor largi asfaltate”
  • Legionarul la VIDEO – ALERTĂ 112! Trei bagaje suspecte, pe o stradă din Bacău – UPDATE
  • Toader la VIDEO! Stadiul lucrărilor pe Lotul 1, Autostrada Bacău – Pașcani. Umbrărescu a scos la muncă 280 de muncitori și 130 de utilaje
  • NICU la VIDEO: Dep. Ana Cătăuță a criticat Austria, la reuniunea COSAC din Suedia, pentru că a blocat intrarea României în Schengen
  • Nick la Viceprimarul Ghingheș rămâne în USR. „Excluderile organizației conduse de Viziteu au fost total abuzive și nestatutare!”

Cabinet parlamentar

Linkuri sponsorizate

  • Credius – Credite Nevoi Personale – Aprobare Rapida
  • Nova – Energie Electrica si Gaze Naturale

Cabinete parlamentare PNL

Trafic Ziarul de Bacău · Copyright © 2023 · S.C. G&P News & Advertising S.R.L. · Știri mondene · Aghiuță · Presa Bacău