Premergator Sarbatorilor Pascale, inspectorii sanitar-veterinari deruleaza ample controale prin care urmaresc modul de comercializare al produselor specifice perioadei, inclusiv al laptelui si produselor lactate. In acest sens, spatiile din piete, destinate comercializarii laptelui si produselor lactate de catre producatroii locali au fost luate deja, la pas, de autoritatile in domeniu. Acestea reamintesc faptul ca vinzarea lactatelor nu poate avea loc fara inregistrarea producatorului individual la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau, pentru documentul de inregistrare fiind nevoie de o cerere prin care sa fie specificate inclusiv tipurile si cantitatile de produse supuse vinzarii cu amanuntul, precum si locurile de vinzare a acestora. „Accesul micilor producatori de produse lactate in spatiile special amenajate din piete nu se poate face fara documentul de inregistrare si certificatul de producator. De asemenea, la desfacere, se vor respecta urmatoarele norme: etichetarea produselor, expunerea lor numai in sectoarele rezervate comercializarii, pe tavi emailate sau din material plastic si numai sub vitrina protectoare. Pentru ambalarea produselor se va folosi numai hirtie alba, folie de polietilena sau metalizata, iar in timpul desfacerii produselor, producatorii individuali trebuie sa poarte echipament de protectie curat, de culoare alba, compus din halat, sort si boneta care sa acopere tot parul”, a precizat dr. Vlad Gheorghita, purtatorul de cuvint al DSVSA Bacau. Potrivit acestuia, incalcarea normelor, poate duce la amenzi cuprinse intre 2.000 si 5.000 lei si confiscarea produselor. (Madalina ROTARU)
Lasă un răspuns