• aproape o sută de familii de băcăuani de pe strada Mioriței înoată prin noroi ca să ajungă în fața blocului după fiecare ropot de ploaie • ei așteaptă asfaltul de 20 de ani
O alee în fața blocului. Așta își doresc de mai bine de 20 de ani cele cîteva sute de suflete ce locuiesc în blocurile 18 și 20 de pe strada Mioriței din municipiul Bacău. Orice om străin de partea locului care ar coborî dintr-unul din cele 80 de apartamente aflate la această adresă și-ar da seama cu greu că se află la doar cîteva sute de metri ce centrul orașului. Cît timp vremea este frumoasă, nimeni nu spune nimic. Nemulțumirile încep să apară după vreun ropot de ploaie. Cu gîndul la autorități, oamenii înjură scurt printre dinți și pășesc cu grijă pe lîngă gardurile caselor din fața blocului sau își trag adînc cizmele de cauciuc în picioare și o iau de-a dreptul pe drumeagul neasfaltat și plin de gropi.
Mai bătăioși, dar și cu ceva mai mult timp la dispoziție, cîțiva locatari din cele două blocuri s-au apucat, de ceva timp să facă sesizări mai întîi la asociație, iar mai apoi la primărie. „Cîte plîngeri nu am făcut pînă acum! Sîntem mutați aici de prin 80 și în fiecare an auzim că ni se rezolvă problema, să mai avem puțină răbdare”, spune Mihai Pascariu, în timp ce ne arată drumeagul pe care îl străbat în fiecare zi pentru a ajunge în case. „În fiecare an punem mînă de la mînă și aducem cîte o mașină de balast. Noi, ca bărbați, mai mergem cum mai mergem, dar soțiile noastre își pierd pantofii prin noroiul care se face la primul ropot de ploaie”, ne mai povestește Mihai Pascariu. Vecinul său, Viorel Popa, spune că lipsa unei alei cimentuite sau asfaltate în fața blocului nu este singura greutate pe care o întîmpină. „Nu avem iluminat public, iar seara e cîte o beznă aici de-ți bagi degetele în ochi. Vecinul de la etajul patru a tras un bec de la instalația de alimentare de pe casa scării, ca să putem vedea noaptea măcar ușa de la intrare”, mai spune Viorel Popa.
Ion Butucaru, directorul Primăriei Bacău, ne-a declarat ieri că știe de necazurile pe care le au cele 80 de familii de pe strada Mioriței. „O ultimă sesizare din partea acestor locatarilor am primit-o chiar săptămîna trecută. Acum cîteva luni s-a acoperit calea de acces cu un strat de reziduuri bituminoase, iar din primăvara anului viitor se vor începe aici lucrări de asfaltare”, a dat asigurări directorul general al Primăriei. (Elena SOLOMON)
Lasă un răspuns