Sapte persoane din judetele Bacau, Harghita si Mures sint suspectate ca au infiintat mai multe societati comerciale fantoma, in numele carora au emis facturi fiscale fictive. Ulterior, sumele reprezentind contravaloarea facturilor fictive erau virate in mai multe conturi bancare, ridicate in numerar si apoi impartite intre membri gruparii. Actiunea a fost coordonata de ofiterii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Tg. Mures si procurorii DIICOT Tg. Mures, cu sprijinul Serviciului de Operatiuni Speciale Tg. Mures si al Gruparii Mobile de Jandarmi Tg. Mures. Flagrantul a fost organizat dupa ce membrii gruparii au ridicat din sediul unei banci o importanta suma de bani, provenita din evaziune fiscala si spalare de bani. Politistii au stabilit ca din grupare fac parte G.A.L, 32 de ani, B.Z., 25 de ani, B.P.L., 38 de ani, B.B., 36 de ani, toti din judetul Mures, A.T., 28 de ani, din judetul Harghita, administrator al unei societati comerciale din judetul Harghita, precum si C.P.M, 46 de ani si C.L., 43 de ani, ambii din judetul Bacau, administratori ai unei societati comerciale din judetul Bacau.
Spalare de bani cu facturi fiscale fictive
In urma cercetarilor efectuate pina in prezent, s-a stabilit faptul ca in cursul anului 2011, membrii gruparii au infiintat mai multe societati comerciale fantoma, in numele carora au emis facturi fiscale fictive ce au fost inregistrate in evidentele contabile a doua societati, una din judetul Harghita, cealalta din judetul Bacau. Ulterior, sumele reprezentind contravaloarea facturilor fictive, in valoare de peste 1,2 milioane lei, erau virate in mai multe conturi bancare, ridicate in numerar si apoi impartite intre membrii gruparii, cea mai mare parte a banilor ajungind la administratorii societatilor din Harghita si Bacau. Prin aceste operatiuni bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 500.000 de lei, reprezentind impozitul pe profit si TVA-ul. „Cu ocazia flagrantului organizat, au fost gasiti 11.000 de lei, reprezentind o ultima transa din suma ce a fost predata administratorului societatii din Harghita, si 5.200 de euro. In urma perchezitiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate mai multe documente, carduri bancare, calculatoare si alte mijloace materiale care probeaza activitatea infractionala a suspectilor”, se arata in comunicatul emis de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR). Totodata au fost aplicate sechestre asiguratorii asupra mai multor bunuri mobile si imobile, iar sumele de bani au fost indisponibilizate in vederea recuperarii prejudiciului. Cercetarile continua sub aspectul comiterii infractiunilor de constituire de grup infractional organizat, spalare de bani si evaziune fiscala.
ce conteaza? a zis
Eu tot nu am inteles, cel putin din acest articol, care este infractiunea? Au infiintat firme- este perfect legal, au emis facturi-este perfect legal. Nu au platit taxe si impozite este ilegal. Dar pana la arestari inseamna ca exista o evidenta contabila de unde rezulta sumele. Nu? Tot prin lege stiu ca mai intai se pun penalizari, se iau dobanzi pentru intarzieri la plata, se fac somatii, se deschid dosare in instanta etc…. Nu am auzit pana acum de arestari. Nu inteleg in acest caz de ce sau facut arestari. Care este infractiunea pentru care se impune o astfel de masura? Din articol nu reiese. Informatiile prezentate nu justifica o astfel de masura. Parca ati fi cretini. Publicati toate ineptiile care va pica in mana, fara sa puneti intrebari. Vai mama voastra de jurnalisti
o2 a zis
De grup organizat , constituit ptr. comiterea de infractiuni ,ai auzit?
unu' a zis
dar de ce esti asa de ofensata *ce conteaza* tu oare cat crezi ca va mai merge manariile astea caci prin prejudicierea statului suntem fiecare furati si platim pt asta la stat
iti convine sa platesti gaurile din buget pt a se ranji asa zis smecheri din bmw-urile lor de ultim tip fara sa faca nimica toata ziua doar sa se plimbe si sa faca „afaceri”
sau esti si tu unul dintre ei?
iti vei primi rasplaata oricum