La discuții au fost prezenți primarul Romeo Stavarache și cei doi viceprimari, Mihai Șuștac și Vasile Tescaru.
Amfiteatrul „Radu Beligan” al Școlii „Alexandru Ioan Cuza” din Bacău a găzduit luni seara întâlnirea dintre reprezentanții Primăriei Bacău, locuitorii din zona centrală a municipiului (străzile Oituz, Războieni, 9 Mai, Aleea Parcului, Nicolae Bălcescu etc.) și președinții asociațiilor de proprietari. Cetățenii au adresat întrebări legate de problemele care privesc în mod direct comunitatea băcăuană. Au fost prezenți primarul Romeo Stavarache, viceprimarii Mihai Șuștac și Vasile Tescaru, Cornel Pricope, președintele municipalei PNL Bacău, alături de alți doi consilieri locali.
Băcăuanii au adus în discuție probleme legate de locurile de parcare, de iluminatul public, de blocurile cu risc seismic ridicat (în special cele de pe Aleea Parcului, unde peste 75% dintre locuitori sunt pensionari), de Parcul Cancicov și terenul de la Letea etc. Primarul Romeo Stavarache le-a ascultat doleanțele, a răspuns la întrebări și le-a promis că situațiile vor fi analizate și rezolvate, în cazul în care Primăria Bacău poate face ceva în acest sens.
El le-a vorbit băcăuanilor, printre altele, despre infrastructura rutieră și investițiile din ultimii ani ale municipalității, care au fost finalizate. „S-a încheiat un ciclu din programarea europeană benefic pentru municipiul Bacău – a declarat primarul Romeo Stavarache -, care s-a încheiat cu implementarea unor proiecte foarte importante pe care ni le-am propus în anii 2005 – 2007 și care au devenit realitate. Am reconstruit podul de la Șerbănești, am făcut pasajul subteran pe sub calea ferată, am reabilitat podul de la Narcisa, am reabilitat și modernizat Bazinul Olimpic de Înot și, cel mai important, am realizat proiectul apei, printr-o nouă conductă de apă de la Valea Uzului, o nouă stație de tratare de apă la Barați și o nouă stație de epurare”. De asemenea, din 2015, potrivit primarului Romeo Stavarache, Parcurile Cancicov și Gherăiești și blocurile de pe Aleea Parcului vor intra în reabilitare pe fonduri europene, bani destinați reabilitării termice, nu și consolidării blocurilor.
45 de milioane de euro pentru infrastructura rutieră
De asemenea, primarul Romeo Stavarache le-a expus celor prezenți proiectele în derulare, parte integrantă din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Primăria a demarat deja modernizarea Căii Moinești, inclusiv a pasarelei Mărgineni și a podului Trebeș, reabilitarea infrastructurii urbane str. Mioriței – str. 9 Mai – str. Vântului – str. Vadu Bistriței, reabilitarea str. I. L. Caragiale – str. Milcov – intersecție Letea, str. Ștefan cel Mare, reabilitarea pasajelor Letea și Orizont, reabilitarea și modernizarea spațiilor verzi (2,2 hectare), a iluminatului public, crearea a peste 1.200 de locuri de noi locuri de parcare și multe alte proiecte care vor conduce la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor municipiului Bacău. Numai pentru infrastructură rutieră, municipiul Bacău primește 45 de milioane de euro, potrivit reprezentanților Primăriei.
În ceea ce privește programul de reabilitare termică a blocurilor, pentru care există foarte multe cereri, primarul le-a explicat oamenilor condițiile impuse de Uniunea Europeană, în care două treimi din populație trebuie să beneficieze de proiect. „Din anul 2012, fișa investiției se raportează la numărul de locuitori” – a mai precizat primarul Romeo Stavarache. Dintre proiectele viitoare, administrația locală își propune să instaleze camere de luat vederi în toate intersecțiile din oraș, o zonă pietonală în centru doar la sfârșit de săptămână, de vineri până duminică.
Această întrevedere face parte dintr-un program de comunicare a administrației locale cu băcăuanii din diferite zone ale orașului.
Lasă un răspuns