Numeroasele campanii de promovare a unui comportament ecologist au inceput sa aiba impact din ce in ce mai mare asupra bacauanilor. Aceasta insa, mai mult la nivel teoretic decit practic, au constatat unii initiatori de asemenea campanii. Astfel de concluzii au fost trase si in urma celei mai recente actiuni de profil – Caravana Colectarii Selective – desfasurata zilele trecute, in Bacau, de Eco Rom Ambalaje, in cadrul campaniei de informare a populatiei cu privire la gestionarea deseurilor de ambalaje. Potrivit reprezentantilor Caravanei, majoritatea bacauanilor participanti la actiune s-au dovedit a fi buni cunoscatori ai modului in care se face colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje si rolul acesteia. Pe de alta parte, foarte multi bacauani au declarat ca nu intotdeauna colecteaza si arunca separat deseurile, din comoditate. Asa se explica, se pare, si faptul ca, desi toti locuitorii orasului beneficiaza de sistemul de colectare selectiva prin prezenta unui numar de 100 de puncte de colectare, acestea ramin prea putin utilizate. Potrivit Eco Rom, cantitatea medie anuala de deseuri de ambalaje (hirtie, plastic, metal, sticle) generata doar de populatia din judetul nostru este de peste 8.700 de tone. Dintre acestea, cel mult 2.100 de tone sint colectate selectiv. Pe de alta parte, daca la capitolul colectare selectiva a deseurilor de ambalaje bacauanii sint mai comozi, la cel al colectarii selective de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) stau bine. Astfel, in cadrul campaniilor desfasurate in prima saptamina din fiecare luna, de la inceputul anului, din judetul Bacau s-au colectat de la populatie peste 51.046,5 kg DEEE. (Madalina ROTARU)
mitica a zis
Mergeti sa vedeti cum se face ridicarea gunoiului : DE-A VALMA , GRAMADA !!!!! Degeaba sunt pubele separate de colectare , pentru ca operatorii nu sunt pregatiti pentru asa ceva !!!! Bani cheltuiti degeaba, fara nici o finalizare !!!!!!
adrian a zis
mitica are dreptate. Asa se face ridicarea gunoiului. In fiecare dimineata vine masina si rastoarna din toate tomberoanele la un loc…
O alta problema este ca nu sunt destule puncte de colectare. In articol se vorbeste de 100, ori eu, desi circul destul de mult prin oras… nu stiu daca am vazut 10. Ori sunt atat de bine ascunse, ori… ? Ar trebui ca aceste puncte de colectare sa fie la o distanta acceptabila si sa deserveasca o zona cat mai restransa. De aia si oamenii, desi stiu si sustin reciclarea, nu o duc la indeplinire: sa mergi cu sacul de hartie sau de peturi prin oras… daca nu ai masina, de ex… e mai greu, nu? Aduceti punctele de colectare mai aproape de oameni si veti avea si un comportament al populatiei in consecinta.
O zi cat mai buna!
bond a zis
parerea mea este ca Bacaul sta foarte bine in tara la acest aspect , au spus-o si cei de la un ziar central. dar la fel ca in capitala colectarea se face impreuna , ei nemaitinand cont , de recipiente , ori in cazul asta este o munca de sisif …
nu se ocupa nimeni de cei de pe masinile de colectare sau ei habar nu au sa-si faca treaba???
cip a zis
adrian si mitica au dreptate